• Rīgā bez maksas izvedīs Ziemassvētku eglītes, taču jāievēro dažas prasības

    Ziemassvētku egle
    Ziņu aģentūra LETA
    4. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Atkritumu apsaimniekotāji 2024.gadā Rīgā no daudzdzīvokļu mājām un lielākajā daļā pilsētas arī no privātmājām Ziemassvētku eglītes izvedīs bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

    Iedzīvotāji aicināti pievērst uzmanību, ka katrā atkritumu apsaimniekošanas zonā noteiktas dažādas prasības un termiņi eglīšu izvešanai.

    Visiem pašvaldības uzņēmuma «Rīgas namu pārvaldnieks» klientiem eglītes tiks izvestas bez maksas un iedzīvotājiem atsevišķi eglīšu izvešana nav jāpiesaka, tomēr jāņem vērā atkritumu apsaimniekotāju noteiktie termiņi un prasības.

    Daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji aicināti pareizi atbrīvoties no Ziemassvētku eglītes – novietojot to atkritumu konteineru laukumā vai pie atkritumu konteinera. Eglītes sadzīves atkritumu konteinerā ievietot aizliegts.

    Eglītes var noderēt kā kurināmais vai komposta saturs tiem, kuriem izveidota speciāla vieta komposta veidošanai. Tāpat, ja eglīte pēc svētkiem vēl ir zaļa, to var nodot arī briežu audzētavās, iepriekš ar tām sazinoties.

    Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētā, kur atkritumu apsaimniekošanu nodrošina «Lautus Vide» privātpersonām eglīšu izvešana būs par maksu – nosakot to 50% apmērā no nešķiroto sadzīves atkritumu maksas.

    Bezmaksas izvešana no juridisko personu objektiem, tajā skaitā no daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kuriem ir noslēgts, aktīvs sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgums.

    Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā, kur atkritumu apsaimniekošanu nodrošina «Eco Baltia Vide», eglīšu izvešanu jāpiesaka. Bezmaksas izvešana jāpiesaka līdz 31.janvārim, bet pieteikumiem pēc tam pakalpojuma maksa būs 6 eiro par eglīti, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

    Privātmāju iedzīvotāji aicināti paši pieteikt eglītes izvešanu, bet daudzdzīvokļu māju iemītniekiem ar šo vēlmi jāvēršas pie sava namu apsaimniekotāja.

    Rīgas Centra rajonā, Latgales priekšpilsētā un Kurzemes rajonā, kur atkritumu apsaimniekošanu nodrošina SIA «Clean R», Iedzīvotāji var pieteikt bezmaksas eglītes izvešanu līdz janvāra beigām. Saņemot informāciju no iedzīvotājiem, «Clean R» izveidos speciālu eglīšu maršrutu, iepriekš informējot, kurā dienā egle tiks izvesta.

    Eglītēm jābūt pilnībā atbrīvotām no rotājumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē