• Tu esi vasaras vai ziemas sieviete? Uzzini, kuras krāsas ir tavas sabiedrotās!

    Stils
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Aiga Rēdmane
    Droši vien būsi pamanījusi, ka vienā apģērbā tu burtiski uzziedi, bet citā tava āda iegūst neveselīgu toni. Tieši to ar mums izdara krāsas – vienas liek starot, turpretī citas izgaismo mūsu trūkumus.

    Sievietes var iedalīt četros krāsu tipos: pavasaris, vasara, rudens un ziema. Lai noteiktu savējo, ieskaties spogulī, kad neesi krāsojusies. Tieši dabiskā matu, uzacu, skropstu krāsa un arī dabiskais sejas ādas tonis palīdzēs visprecīzāk noteikt tavu tipu.

    Sieviete pavasaris

    Maija Silova-Ulvanga, Gvineta Paltrova, Nikola Kidmena

    Maija Silova-Ulvanga
    Maija Silova-Ulvanga
    • Raksturīgi. Pavasara sievietes ir blondīnes (matu krāsa parasti ir zeltaina vai salmu krāsas) vai rudmates ar ļoti gaišu ādu, ko nevar nosauļot. Raksturīgi ir arī vasarraibumi. Ja āda iedeg, tai ir zeltains tonis. Uzacis un skropstas ir ļoti gaišas, blāvas. Acis mēdz būt gaiši zilas, pelēkzaļas, dzeltenbrūnas, zaļas, olīvkrāsā vai dzintara krāsā.
    • Kādas krāsas izvēlēties? Pavasaris ir vismaigākais gadalaiks, tāpēc pavasara sievietes krāsas ir siltas un maigas, bet toņi – gaiši, dzidri un sulīgi. Piemēroti būs tie toņi, kas raksturīgi dabā, kad viss sāk tajā plaukt. Labi izskatīsies gaiši vai zeltaini bēšs, zeltaini pelēcīgs, zeltaini brūns, gaišs un spilgts akvamarīns, gaiši zils, tikko izaugušas zālītes zaļais, spilgti dzeltenzaļš, citronzaļš, aprikožu oranžs, koraļļu maigi rozā, oranžsarkans, zelta toņi, saulespuķu dzeltenais, piestāvēs arī lillā toņi.

    Taču, tā kā pavasaris ir saules pieliets – un tas redzams gan zeltainajā pavasara sievietes sejas ādas krāsā, gan blondajos matos –, arī apģērbā jāizvēlas krāsas ar dzeltenīgas nokrāsas piesitienu.

    Tas pastiprinās dabas doto skaistumu un radīs vienotu tēlu. Apģērbā piemēroti būs siltie toņi, kas radīs svaiguma iespaidu. Starp citu, pavasara tipa sievietēm ļoti piestāv dzintara rotas.

    • Metāls. Sarkanais vai dzeltenais zelts.

    Sieviete vasara

    Rīza Viterspūna, Šerona Stouna, Merilina Monro, Uma Tūrmane

    Rīza Viterspūna.
    Rīza Viterspūna.
    • Raksturīgi. Vasaras sievietēm matu krāsa var būt no blondas līdz tumši pelēkai, taču raksturīgi, ka visiem toņiem klātesoša būs pelēkā nokrāsa. Ļoti daudzas latvietes ir vasaras tipa sievietes. Ne velti, taujātas par matu krāsu, sievietes atbild: «Man ir latviešu pelēkā!» Taču to nevajadzētu uztvert kā trūkumu, bet gan izcelt! Vasaras sievietēm ir raksturīga dzidri pelēka, pelēkzaļa, gaiši zila, zilganzaļa acu krāsa.

    Šis ir vienīgais tips, kam acu krāsa vizuāli mainās atkarībā no apģērba krāsas.

    Uzvelkot zilu, acis iegūst spilgtāk zilu toni, uzvelkot ko zaļu, tās kļūst zaļākas, burtiski iezaigojas!

    Ādas krāsa var būt gan maiga un gaiša ar nedaudz iezilganu toni vai olīvkrāsā. Var būt vasarraibumi ar pelēcīgu nokrāsu. Vasaras sievietēm raksturīgs skaists iedegums.

    • Kādas krāsas izvēlēties? Izvēloties apģērbu, piemēroti būs vēsie toņi. Lai saprastu, kādas krāsas piestāvēs, vajag iedomāties tipisku vasaras ainavu. Lai kur raudzītos – uz pļavu, mežu, parku –, viss apkārt ir izbalējis, izdedzis. Tāpēc vasaras sievietēm piestāvēs praktiski visas krāsas, taču ar pelēku nokrāsu.

    Labi izskatīsies visi pelēkie toņi, rozīgi bēšie, pelēki zilie, pelēki brūnie, pelēcīgi zaļie, arī maigi rozā pasteļtoņi, ķiršu un aveņsarkanais, bordo, ceriņkrāsas un plūmju zilais.

    Var valkāt arī dzelteno, oranžo un brūno, taču atkal nepieciešams, lai tonis nebūtu pavisam tīrs, bet gan nedaudz ar pelēkās krāsas piešprici. Piestāvēs arī visi batikotie, plūdinātie audumi, piemēram, džinsa audumi.

    • Metāls. Sudrabs, baltais zelts.

    Sieviete rudens

    Džuliana Mūra, Dženifere Lopesa, Mārsija Krosa, Džūlija Robertsa

    Dženifere Lopesa.
    Dženifere Lopesa.
    • Raksturīgi. Rudens sievietes ir ļoti spilgtas. Viņām ir tumšas uzacis un skropstas, mati kastaņbrūnā, vara, rudā vai tumši brūnā krāsā. Ādas krāsa ir vienmērīgi gaiša, bet siltā tonalitātē. Tā var būt zeltīta šampanieša vai persiku krāsā. Vasarā iedegums veidojas izteikti brūns ar sārtu nokrāsu. Raksturīgi ir arī vasarraibumi brūnā tonī.

    Šīs sievietes ir spilgtas, pamanāmas, kā tikko no kūrorta atbraukušas.

    Rudens sievietēm ir zilgana, zaļgana, brūna vai olīvu acu krāsa.

    • Kādas krāsas izvēlēties? Lai saprastu, kādi toņi piestāvēs rudens sievietēm, atkal jau jāiztēlojas attiecīgais gadalaiks. Rudens ir dažādu krāsu un nokrāsu bagāts! Taču vēlams visām izvēlētajām krāsām pielikt pilīti brūnā. Piestāvēs krēmkrāsa, smilšu, riekstu, kafijas, šokolādes brūnie toņi, tumši zilzaļais, jūras zilzaļais, sūnu zaļais, olīvkrāsa, haki, aprikožu un apelsīnu oranžais, tumši dzeltenais, sinepju krāsa, oranžsarkanais, visi zeltainie medus toņi, bordo, violeti brūnganie toņi.
    • Metāls. Dzeltenais zelts.

    Sieviete ziema

    Ieva Adamss, Andželīna Džolija, Halle Berija, Odrija Totū

    Ieva Adamss.
    Ieva Adamss.
    • Raksturīgi. Izšķir divus raksturīgākos tipus. Viens ir tā sauktais Sniegbaltītes tips ar ļoti gaišu, caurspīdīgu un tīru ādu, kas atgādina porcelānu. Sauļojoties šāda āda iegūst olīvkrāsas toni. Otram tipam ir vēss olīvkrāsas tonis. Ādai ir nosliece uz pigmentāciju. Saulē tā ātri iegūst intensīvu olīvkrāsas iedegumu.

    Ziemas tipam raksturīgas tumšas acis, uzacis un skropstas, lūpas mēdz būt iezilganas.

    Mati ir tumši brūni, melni. Sejā raksturīgs kontrasts: tumši mati un acis, bet gaiša āda. Taču var būt arī ļoti tumši mati, bet izteikti gaišas acis vēsā tonī – dzidri pelēkas, gaiši zilas, pelēkzaļas.

    • Kādas krāsas izvēlēties? Piestāvēs visi izteikti dzidrie, pat kristāliskie toņi. Vienīgais tips, kam piestāvēs neona krāsas. Ziemas tips ir arī vienīgais, kam labi izskatīsies spilgti melnā un baltā krāsa un tās kontrasti apģērbā. Arī pārējām krāsām jābūt aukstām un tīrām – bez dzeltenās, pelēkās un brūnās krāsas piejaukuma. Piestāvēs spilgti zilais, smaragdzaļais, spilgti rozā, spilgti sarkans, tumši sarkans, tumši violets.
    • Metāls. Baltais zelts, sudrabs, platīns, alva.

    Svarīgi zināt

    • Visi krāsu tipi var valkāt jebkuras krāsas, taču apģērbā tuvu sejai jābūt savam tipam atbilstīgi toņi. Ja viss apģērbs ir citā tonī, var apsiet lakatiņu tajās krāsās, kas piestāv tieši tev. Tas dos vēlamo akcentu!
    • Jo mazāk krāsu, jo vieglāk kombinēt apģērbu. Vislabāk izmantot divas trīs krāsas – divas neitrālas, bet trešo kā akcentu. Akcentam vajadzētu būt tajā krāsu gammā, kas piestāv tieši tavam tipam.
    • Izteikti melnais un baltais piestāv vien ziemas sievietei, bet tieši šīs krāsas apģērbu veikalā nopirkt ir visvieglāk. Ko darīt pārējām? Pārējām jāpievērš uzmanība niansēm. Piemēram, pavasara sievietei gaišās blūzes jāizvēlas šampanieša vai viegli bēšā tonī, vasaras sievietei – ar pelēcīgu nokrāsu, bet rudens sievietei – bēšā, siltā tonī.
    • Biežākā kļūda pēc intensīvas darba slodzes vai ballītēm, kad bijusi negulēta nakts, nākamajā rītā uzvilkt melnu apģērbu, jo melnā krāsa tikai izcels nogurušo seju. Šādos gadījumos visiem tipiem noderēs lakatiņš rozā toņos, tikai katram tipam tas būs savā nokrāsā. Šāds akcents sejas krāsu padarīs svaigu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē