• Ukrainā un Moldovā reģistrētajiem transportlīdzekļiem nav jānoformē starptautiskās atļaujas Latvijas šķērsošanai

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    1. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ukrainā un Moldovā reģistrētajiem transportlīdzekļiem un vadītājiem nav nepieciešams noformēt starptautisko autopārvadājumu atļaujas, lai šķērsotu Latviju, aģentūrai LETA pavēstīja satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikācijas jautājumos Maija Rēna.

    Viņa norāda, ka gan Ukrainas, gan Moldovas autopārvadātājiem saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un karaspēka virzību bija grūtības atgriezties pa ierastajiem maršrutiem, tādēļ tika meklēti citi varianti un viens no tiem ir transporta koridors caur Latviju un tālāk Lietuvu.

    Satiksmes ministrija nosūtīja Ārlietu ministrijai, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldei, Valsts policijai un Valsts robežsardzei vēstuli ar lūgumu ļaut Ukrainā un Moldovā reģistrētiem kravas automobiļiem un autobusiem šķērsot Latviju bez papildu formalitātēm. Tādējādi Ukrainas un Moldovas transportlīdzekļi, kas atrodas Krievijā un Baltkrievijā, var ātrāk un bez liekām formalitātēm atgriezties savās mītnes zemēs. 

    Informācija par atviegloto kārtību ir publicēta Ukrainas Infrastruktūras ministrijas vietnē, lai pārvadātāji zinātu, kā rīkoties, piebilda  ministra padomniece komunikācijas jautājumos.

    LETA jau rakstīja, ka Krievija ceturtdien, 24.februārī, iebruka Ukrainā.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē