• Izgaismo pagalmu un dārzu ekonomiski

    Praktiski padomi
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    25. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    5/7Taimeri un gaismas releji

    Taimeri un gaismas releji

    Taimeru izmantošana kļūst arvien populārāka, jo tie palīdz ieslēgt apgaismojumu diennakts tumšajā laikā, bet izslēgt tad, kad vairākums no mums devušies gulēt. Piemēram, ieslēdzot apgaismojumu pulksten 17, bet izslēdzot pulksten 23, savukārt no rīta atkal aktivizējot no pulksten 6 līdz 9. 

    Taimeri noder arī dīķa sūkņiem, āra apgaismojumam, laistīšanas sistēmām utt. Ja vēlies izgaismot teritoriju pēc šāda principa, tad sensori ar laika releju būs lietderīgāki par gaismas sensoriem, kas lampas dedzinās visu nakti. Īpaši to var attiecināt uz Ziemassvētku gaismu virtenēm. Nevajag sev laupīt svētku prieku – tā vietā var maksimāli efektīvi aprēķināt gaismekļu darbības laiku. Jāatzīmē, ka Ziemassvētku virtenes pieejamas ne tikai ar ļoti ekonomiskām LED spuldzītēm, bet arī iepriekšminēto saules paneļu tehnoloģiju, kas gan ne vienmēr var izrādīties pietiekami efektīva.

    Alternatīvas – ar baterijām un akumulatoriem

    Sienas lampas, portatīvās laternas un citi gaismekļi pieejami arī ar baterijām vai akumulatoriem. Tas nozīmē, ka to darbībai nav jāizmanto elektrotīkls, un tos var novietot, neatkarīgi no tā, kur atrodas kontaktligzda vai ierakti kabeļi. Tiesa, baterijas būs jāpērk no jauna un akumulatori būs jālādē, tāpēc par būtisku naudas ietaupījumu nevar būt runa.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē