• Taupīgais dārzs – 8 idejas neizšķērdīgai saimniekošanai

    Saimnieko radoši
    Kristīne Sēnele
    14. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    7/8Liec lietā žagarus!

    Liec lietā žagarus!

    Vēl vieni biežie ugunskura viesi, kas patiesībā var būt izcili noderīgs materiāls. Kad veic teritorijas tīrīšanas darbus, piemēram, tīri grāvmalu no kārkliem vai apgriez krūmus, un apstaigā īpašumu pēc stiprākiem vējiem, salasi zarus. Smalkie un trauslie lai iet kompostā vai dobju ierīkošanai. Resnāki, sausāki un tie, kam bojāta miza, noderēs kā iekurs (te atceries arī salasīt kritušos čiekurus) vai pat malka.

    Taisnāki un stingrāki, piemēram, lazdu atvases – tomātu tuneļu, pīto žogu, dobju apmaļu izgatavošanai.  No zariem var iegūt ne tikai maikstis zirņiem un citiem augiem, bet arī ļoti noderīgos augļu koku zaru balstus (tam esmu izmantojusi pat no citas ābeles atlūzušu zaru ar žākli). Krūmi ar dzeloņiem savukārt derēs kā našķoties gribošo četrkājaino draugu atbaidītāji.

    Ja lauku sēta nav bagāta ar lielajiem kokiem, noderīgu materiālu var iegūt arī no ābelēm un ceriņiem. Kad ziemā tos apkop, nocirptās stibas sasien buntītēs. Dārza sezonai sākoties, tās varēs izmantot zirņiem vai pupiņām; saliecot puslokā, varēsi veidot glītas apmales puķu dobēm. Var izmantot arī vārgākos zariņus, sasienot vairākus kopā.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē