• FOTO: No Raiņa rakstāmgalda līdz gleznai, par kuru Žagaru gandrīz izdzina no mājām: Teātru direktori parāda kabinetus

    Māja
    Zane Piļka- Karaļeviča
    23. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Māra Vītola kabinets.
    Foto: Kaspars Krafts
    Māra Vītola kabinets.
    3/3Māra Vītola kabinets

    Māra Vītola kabinets

    Latvijas Nacionālā teātra jaunais direktors Māris Vītols darbu sāka pirms nepilniem četriem mēnešiem, un kabineta interjeram jau devis jaunas aprises.

    Māris Vītols uzsver, ka vadītāja kabinets ir uzņēmuma vizītkarte. No sava priekšteča Jāņa Vimbas viņš saņēmis telpas, kuru iekārtojums bijis visai tālu no tā, ko saprot ar reprezentablu, stilīgu un mūsdienīgu biroju.

    Māra Vītola kabinets

    «Pirms kabineta bija uzgaidāmā telpa, lai varētu notikt audience pie direktora. Aiz milzu koka letes sēdēja biroja vadītāja, kas kārtoja lietvedību un pienesa direktoram kafiju.

    Teicu: «Neesmu tas direktors, kurš pats sev un saviem viesiem kafiju nevar uztaisīt!»

    Biroja vadītāja man stiepa milzu ķīpas ar dokumentiem uz parakstīšanu. Prātoju: «Vai te kāds par ekoloģiju vispār ir domājis? Kāpēc mēs netaupām papīru?» Tagad visa dokumentu aprite norit elektroniski un man uz galda nav nevienas papīra lapiņas,» stāsta Māris.

    Uzgaidāmā telpa tagad kļuvusi par atpūtas vietu, kurā darbinieki var netraucēti padzert kafiju, papļāpāt un uzēst kādu smalkmaizīti tādā kā franču stila bufetītē. Tas viss tāpēc, ka izrādījies – šī telpa bijusi vienīgā vieta teātrī, kur var dabūt bezmaksas kafiju.

    «Agrāk direktora kabinetā bija galds ar stikla virsmu. Izpētot teātra inventāra sarakstu, ieraudzīju, ka sarakstā ir vēsturiskais rakstāmgalds, pie kura strādājis Rainis, kad bija Nacionālā teātra direktors. Ilgi to meklējām, jau gribēju zvanīt Vimbam, kur viņš pazaudējis Raiņa galdu, jo tā tomēr ir vēsturiska vērtība. Tad negaidīti atklājās, ka Raiņa galds izrādē «Dzimusi vakardien» tiek izmantots par rekvizītu. Nekavējoties izņēmu to no rekvizītu saraksta, un tagad strādāju pie Raiņa darba galda.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē