- Ņem nomazgātus šampinjonus, griež nelielos kubiņos, liek uz uzkarsētas pannas, kur izkausēts apmēram 50 g sviesta.
- Apcep un saliek bļodā. Tāpat sviestā apcep arī sīpolus un burkānus (kopā). Ieliek atsevišķā traukā.
- Ņem aknas, izgriež žultsvadus, liekās plēves. Sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Cep sakarsētā sviestā zeltaini brūnas (pa minūtei no abām pusēm).
- Pievieno apceptos sīpolus un burkānus, pielej mazliet ūdens, sautē apmēram 6–7 minūtes, līdz no aknām vairs neizdalās sarkana sula (nedrīkst arī pārsautēt, lai nekļūtu cietas).
- Kad gatavas, kopā ar sasautētajiem sīpoliem, burkāniem un nedaudz buljona liek blenderī, un blendē kopā ar pārējām sastāvdaļām, līdz veidojas krēmveida konsistence (varbūt nepieciešams vēl buljons).
- Kad konsistence laba, pievieno blenderī gabaliņos sagrieztu sviestu, puto, līdz viendabīga, gaisīga masa.
- Pēc garšas pievieno sāli, piparus, maltu muskatriekstu, vēl pāris reizes apmaisa blenderī. Pilda trauciņos, liek ledusskapī dzesēties.
!!! Šampinjonu piedevu var aizvietot ar citām, piemēram, kaltētiem tomātiem un čili.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨


















































































