Vaicāta par mīļāko ēdienreizi, Dace atzina, ka laikam jau tās ir vakariņas. «Brokastis bieži neēdu, nevaru iesildīties tik agri. Bet arī vakariņas man patīk baudīt ap pieciem, sešiem pēcpusdienā – neesmu dienvidnieku iecienīto vēlo vakariņu fans.
Jo man patīk lēnām sagatavoties, paēst un pēc tam vēl parunāties ar ciemiņiem un visu nokopt.
Vispār jau ēst gatavošana ir diezgan liela slodze! Man tas patīk, bet noteikti nevarētu to darīt ikdienā kā, piemēram, mana vidējā meita. Viņa ir profesionāls pavārs – vairākus gadus nostrādāja Londonā Michelin restorānos, arī pie slavenā Gordona Remzija.»
Uz jautājumu, vai kādreiz ir ievērojusi kādu diētu, Dace atbild: «Esmu mēģinājusi, bet man nesanāk. Ir būts gan pie uztura speciālista, gan endokrinologa. Bet es esmu tāds spontānais ēdējs.
Labi var redzēt – kad esmu izkāmējusi tieva, tas nozīmē stresaina perioda sekas, bet, kad ir labi un mierīgi laiki, esmu apaļāka, tā tas ir un viss!
Kad rakstu, man īpaši nav laika domāt par ēst gatavošanu, tāpēc iekārtojos tā, lai rakstīšanas periodos būtu prom no mājām. Tad pārtieku no aplejamā kuskusa, ātri vārāmajiem “gudrajiem” graudiem, ceptām olām… Bieži vien pie datora uzkožu ķirštomātiņus, vasarā ogas. Ja esmu mājās un rakstu, man novēršas domas, gribas kaut ko nopietnāku pagatavot, bet tad atkal pazūd laiks rakstīšanai.»
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨
















































































