Mārtiņš Sirmais atzīst, ka viņam piemīt zināms lokālpatriotisms:«Parasti man mājās ir Straupes skābais krējums, Ķelmēnu rupjmaize un kafija, beidzamā laikā mūsu Kalves.
Skābais krējums ir mans kulinārais lubrikants –
mēs mājās nelietojam kečupu, majonēzi, saldi asās, cukurotās un lēto eļļu mērces, mums ir tikai skābais krējums un jogurts.»
Vaicāts par mīļākajiem ēdieniem vispār, Mārtiņš atbild šādi: «Esmu profesionāls pavārs jau daudzus gadus, kā lai uz šo atbild? Vai celtniekam drīkst būt mīļākais materiāls? Vai autoservisa darbiniekam – mīļākā auto marka? Esmu atradinājies tādā veidā domāt par ēdieniem… Bet kopumā mans mīļākais ēdiens ir tāds, kas nav sačakarēts, kas ir iespējami dabiskāks, tīrāks, tuvāks savai izcelsmes vietai.»
Ieskaties arī te!
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨

























































































