Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 05.10.2025
  • Klasiska sīpolu mērce – garšīgā versija

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Recepte, ko der iegaumēt un noslīpēt! Klasiska mērce, kas lieliski papildinās pamatēdienu – vārītus vai ceptus kartupeļus, rīsus un karbonādi, un vēl un vēl… Tikai jāievēro pāris knifiņi, lai sanāk tiešām garšīga!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    5m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    20m
    9 vērtējumi
    5/5

    * Ja mērces pamatā būs arī sviestiņš, ne tikai eļļa, tā būs daudzkārt garšīgāka!

    * Sīpoli jāapcep uz lēnas liesmas, bieži maisot, – tā, lai tie drīzāk izsutinās mīksti, nevis stipri apcepas. Un nekādā gadījumā nedrīkst tiem ļaut piedegt!

    * Lai mērcei nebūtu izteiktas miltu garšas, svarīgi tos rūpīgi un pamazām apcept – līdz izteiksmīgai zeltainai krāsai.

    Vēl garšīgas mērces:

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk