Ļoti, ļoti garšīga sēņu zupa, kuras recepte pie mums atceļojusi no Karpatu kalniem, kuru visi lasa un kaltē baravikas kā traki! Zupu uzvārīt nav ne grūti, ne ilgi – visa burvība slēpjās kaltētajās sēnēs. Ja tādu pie rokas nav, var tīri labi iztikt arī ar saldēto meža sēņu maisījumu (ir pieejams Rimi, piemēram), kā arī sēņu buljona kubiņu. Šī ir zupa, kura prasa maz resursus un laiku, taču ēdāji būs sajūsmā un noteikti prasīs otru porciju.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
40m
Sastāvdaļas:
brangs burkāns, sagriezts nelielos gabaliņos
sīpols, sagriezts pusmēnešos
sauja svaigu vai saldētu un atlaidinātu sēņu pēc pašu ieskatiem
1 ēdamkarote tomātu pastas
pāris ēdamkarotes miltu
3 kartupeļi, sagriezti nelielos gabaliņos
30 g kaltētu un izmērcētu meža sēņu, viegli nospiestas
sāls un pipari
liela šķipsna diļļu sēklu
eļļa vai sviests apcepšanai
Katlā uz vidēji lielas liesmas sakarsē eļļu un apcep burkānus un sīpolus.
Kad tie kļuvuši gaišāki, pievieno svaigās (vai atlaidinātās) sēnes un apmaisot turpina cept vēl apmēram 5 minūtes.
Piesijā miltus, pievieno šķipsnu sāls un kārtīgi apmaisa.
Pakāpeniski pievieno šķidrumu, kurā izmirka sēnes. Ļauj uzvārīties.
Pievieno kartupeļus, izmērcētās sēnes un diļļu sēklas, samazina liesmu un ļauj pavārīties vēl apmēram 10 minūtes – līdz kartupeļi mīksti.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!