Stāsts
Ja par bublaninu pajautāsiet čehiem, atbildē dzirdēsiet stāstus par vasarām, kas pavadītas pie vecmāmiņām, par saulainām un bezbēdnīgām brīvlaiku dienām, par vismīļākajām ogām un saldākajiem brīžiem. Tāpat, protams, netrūks arī kategorisku paziņojumu par to, kur atrodama vislabākā bublanina un kādai tai jābūt – kāds uzstās, ka īsta bublanina ir tikai un vienīgi ar ķiršiem, cits apgalvos, ka ar mellenēm. Kāds teiks, ka kafejnīcās to nav vērts pirkt – jo tā jābauda tikai un vienīgi nupat karsta izvilkta no pašu krāsns. Tā kā kūka ir zibenīgi pagatavojama un tās sastāvdaļas viegli pieejamas (turklāt kūka nav pārlieku salda), bublanina Čehijā tiek cepta ne tikai svētkos vai īpašās brīvdienās, bet nereti arī gluži vienkārši baudīta pie brokastu kafijas. Vasarās to atradīsiet teju katras kafejnīcas ēdienkartē!
Recepte
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨
























































































