Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 11.02.2023
  • Biezpiena un ābolu tarte

    Biezpiena un ābolu tarte
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Biezpiena un ābolu tarte
    Kraukšķīgā pilngraudu auzu pamatne, biezais biezpiena krēms un svaigie āboli tik labi sader kopā! Veselīga, bagātīga tarte.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    2st

     

    • Auzu miltus saberž ar 50 g cukura, kanēli, mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un šķipsniņu sāls.
    • Pievieno 1 olu un mīklu labi samīca. Uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
    • Tad to izrullē apaļā plāksnē un ieklāj 20–22 cm lielā tartes veidnē, nolīdzina augšmalu, izklāj ar cepampapīru, pieber ar smagumu – speciālām bumbiņām vai zirņiem, pupām.
    • Liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 15 minūtes.
    • Izņemtu no krāsns veidni atbrīvo no smaguma, nedaudz padzesētu piepilda.
    • Pildījumam – 3 olu dzeltenumus saputo ar 50 g cukura un vaniļas cukuru, iemaisa saberztu vai sablendētu biezpienu, mannu un 2 ar 50 g cukura saputotus olu baltumus.
    • Visapkārt gar malu biezpiena masā citu pie citas sasprauž plānas ābolu šķēlītes.
    • Liek krāsnī, 170 grādos cep apmēram 40 minūtes.
    • Stingri saputo atlikušo olas baltumu, tam pamazām pievienojot 50 g cukura.
    • Bezē masu pikās iespiež tukšajā tartes viducī, cep vēl 200 grādu temperatūrā, līdz bezē viegli apbrūnē.
    • Atdzesētu tarti sagriež.

     

     

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk