• Ko darīt, ja nav e-pasta, lai pieteiktos nekustamā īpašuma nodokļa atlaidei?

    E-paraksts
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    30. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Lasītājs jautā: lai saņemtu nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi, līdz 1. janvārim jādara zināma sava e-pasta adrese. Ja tas nav iespējams, jāraksta iesniegums un jānorāda tam objektīvi iemesli. Sakiet, lūdzu, kas tiek uzskatīti par objektīviem iemesliem? Esmu vientuļā pensionāre, man nav ne datora, ne interneta.

    «Par objektīviem iemesliem tiek uzskatīti tādi gadījumi, kad, piemēram, nodokļu maksātājs nedarbojas elektroniskā vidē, jo nav tehniskā nodrošinājuma (datortehnikas), vai nav pieejami interneta pakalpojumi, vai arī ja nodokļu maksātājs dažādu objektīvu apsvērumu dēļ nav spējīgs efektīvi darboties elektroniskajā vidē, jo nav nepieciešamās spējas vai prasmes,» paskaidro Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

    «Vēršam uzmanību, ka prasība reģistrēt elektronisko saziņas kanālu vai iesniegt iesniegumu par objektīviem iemesliem, kas liedz reģistrēt e-saziņas kanālu, netiek attiecināta uz nodokļu maksātājiem – pensionāriem, personām ar 1. vai 2. grupas invaliditāti, personām, kas atzītas par Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušajiem vai šīs avārijas seku likvidatoriem, personām, kurām Rīgas Sociālais dienests ir piešķīris maznodrošinātas vai trūcīgas mājsaimniecības statusu, un politiski represētām personām.»

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē