• Jelgavas skolās notiek masveida covid testēšana – iespējamas attālinātās mācības

    Covid-19 testi
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Jau kādu laiku Jelgavas izglītības iestādēs notiek masveida covid testēšana un testi skolēniem tiek izsniegti arī uz mājām. Vecāki ir satraukušies, jo izskan bažas par attālināto mācību procesu ieviešanu. Kāda šobrīd ir situācija Jelgavā un ko par iespējamiem riskiem saka pedagogi, skolēnu vecāki, to devās noskaidrot raidījums 360TV ziņneši.

    Uz doto brīdi Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā inficēti 194 skolēni no 1250. Tātad 15 %. Vidēji 4 skolēni klasē. Maksimālais skaits ir 9 saslimušie vienā klasē, tas nozīmē-trešdaļa. Ja saslimušo būs vairāk vai kovida pozitīvo gadījumu skaits, tiek izskatīta iespēja mācības organizēt attālināti. Skolas direktore, Baiba Balode-Lukjanska, sarunā ar ziņnešiem atzīst, ka ir daži gadījumu, kad saslimšanas cēlonis ir kovids, taču parasti tā esot vienkārša saaukstēšanās.

    «Slimo gan skolēni, gan skolotāji, bet es negribu teikt, ka tas visiem viennozīmīgi ir kovids, ir arī parastās saslimšanas, saaukstēšanās. [..] pati skolas medmāsiņa saslimusi, skolas sociālais pedagogs.»

    Šobrīd direktore nevēlas apstiprināt, ka būtu sākusies masveida epidēmija, bet, ja tāda notiks, tad skolas sistēma ir gatava, nodrošināt mācības attālināti.

    «Es neuzskatu, ka šobrīd ir masveida epidēmija, bet mēs darām visu iespējamo, lai tas neiziet plašumā un nepārvēršas par to! [..] ja saslimušo skaits pārsniedz 50 %, tad mēs varam organizēt attālināti. šobrīd ir visas iespējas -  aprīkoti mācību kabineti ar kamerām, interaktīvām tāfelēm, varam stundas organizēt tiešsaistē.»

    Ņemot vērā, ka Jelgavā tie nav tikai daži kovida gadījumu, pašvaldība ir sākusi reaģēt un, nekavējoties uzsākusi testēšanu visās izglītības iestādēs, par to liecina Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Aiza.

    «Mēs sazinājāmies ar valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un mūsu pašvaldībai, domāju, ka citām pašvaldībām arī, piedāvāja saņemt testus, un mēs labprāt šos testus saņēmām. [..] mums nebija par to jāmaksā, tas ir valsts finansējums. Saņemot vairāk nekā 33 tūkstošus testu, mēs tos izdalījām visām izglītības iestādēm gan pirmsskolai, gan skolām. Pirmsskolai tas, protams, domāts personālam.»

    Šobrīd katra pašvaldība individuāli var izvēlēties veikt vai neveikt kovid testēšanu izglītības iestādēs, norāda Slimības profilakses un kontroles centrs. Tas neattiecas uz visu Latviju kopumā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē