• Hanzas perona arhitekts: Andrejsalas investori gribēja piespiest strādāt bez maksas

    Māja
    Elza Krūmiņa
    12. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Riga Port City ūdensmalas attīstības projekts Andrejsalā un tās apkārtnē
    Foto: Publicitātes foto
    Riga Port City ūdensmalas attīstības projekts Andrejsalā un tās apkārtnē
    Šonedēļ daudzus pārsteidza grandiozie Andrejsalas pārbūves plāni, kurus apņēmies finansēt bagāts Apvienoto Arābu Emirātu uzņēmējs. Kamēr vieni priecājas, ka Rīga drīz kļūst par ziemeļu Dubaiju, citi skeptiski uzlūko lielos solījumus.

    Šo trešdien, 10. janvārī, tika panākts liels solis Rīgas centra ainavas uzfrišināšanā – parakstīts sadarbības memorands starp Rīgas mēru un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) uzņēmēju un nekustamo īpašumu attīstītāja kompānijas «Eagle Hills» vadītāju Mohamedu Ali Alabbaru. Ietekmīgais arābu uzņēmējs plāno investēt trīs miljardus eiro apkaimes attīstībā un šeit radīt dzīvokļu ēkas, izbūvēt jaunu Rīgas ostas pasažieru termināli, labiekārtot publisko ārtelpu un pārbūvēt Daugavas krastmalu par iedzīvotājiem pieejamu promenādi. Savu ieceri uzņēmējs plāno īstenot tuvāko 10–15 gadu laikā.

    Par izskanējušo ziņu prieku neslēpa arī Saiemas deputāts Ainārs Šlesers, kurš apgalvoja, ka Rīga nu taps par Ziemeļu Dubaiju, galdā liekot piemērus ar citiem uzņēmuma «Eagle Hills» megaprojektiem.

    Tomēr šis projekts daudzos raisījis arī neticību un šaubas. Izskanējušas arī vēstis par Mohameda Ali Alabbara draudzību ar Baltkrievijas vadoni Aleksandru Lukašenko. Darvas pilienu pielējis arī populārais latviešu arhitekts un Hanzas perona jauno vaibstu autors Reinis Liepiņš. Viņš sociālajā tīklā «X» ziņā dalījies ar savu pieredzi ar uzņēmumu «Eagle Hills». Arhitekts atklāj, ka nesen arābu investora pārstāvji gribējuši piespiest Liepiņam piederošo arhitektu biroju «Sudraba Arhitekti» strādāt bez maksas un ģenerēt radošas idejas vēsturiskās TEC ēkas pārbūvei. «Daudzi zināmi Latvijas arhitekti ir atteikušies no šīs «sadarbības», taču ir daži mazāk pieredzējuši, kas lētticīgi piekrituši,» skarbs ir arhitekts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē