• Vītoliņš atklāj, kāpēc spēlēt pret Vācijas izlasi būs vienkāršāk

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    15. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Edijs Pālens
    Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību būs vienkāršāk spēlēt nekā pirmajos trīs mačos turnīrā, uzskata komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

    Jau vēstīts, ka pirmajās trīs šī gada pasaules čempionāta spēlēs Latvijas hokejisti ar 5:4 papildlaikā pārspēja Polijas izlasi, ar 3:2 arī pagarinājumā pieveica francūžus, bet trešajā mačā ar 2:0 pārspēja Kazahstānas valstsvienību.

    «Vācieši rangā ir augstāk, un mums būs vienkāršāk spēlēt, jo no mums negaidīs dominanci,» par šodien gaidāmo maču ar pagājušā gada finālisti Vācijas izlasi pēc uzvaras pār Kazahstānas komandu sacīja Vītoliņš. «Mēģināsim viņus pārsteigt ar savu spēli.»

    Pretiniekus Latvijas izlases galvenais treneris raksturoja kā atlētiskus, kuri piekopj savu spēles manieri.

    «Esam skatījušies un analizējuši viņu spēles, bet maču ar Zviedriju negribas ņemt par piemēru, jo zviedri dominēja,» pastāstīja Vītoliņš.

    «Viņi tāpat spēlē fizisku spēka spēli. Turklāt ir ātra komanda, bet mums slogs kā pirmajam numuram ir nost, jo, kad izej laukumā kā pirmais numurs, no tevis gaida, ka dominēsi.»

    Vācijas valstsvienība, kura pagājušajā čempionātā tika pie sudraba medaļām, šīs meistarsacīkstes uzsāka ar 6:4 uzvaru pār slovākiem, pēc kā cieta divas sagrāves ar 1:6 – pret ASV un Zviedrijas hokejistiem.

    B grupā trīs spēlēs deviņi punkti ir Zviedrijai, septiņi – Latvijai, pieci – Slovākijai, četri – ASV un Francijai, pa trim punktiem – Vācijai un Kazahstānai, bet Polijai ir viens punkts.

    Pēc spēles ar Vācijas izlasi Latvijas hokejistiem būs divas brīvdienas, bet 18.maijā būs jāspēlē ar Zviedriju, kura pērn tika pieveikta ceturtdaļfinālā. 19.maijā pretinieki būs slovāki, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

    Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē