Una Rozenbauma: Kamdēļ būt ideālam un nelaimīgam?

Enerģijas iemiesojums. Poētiska skaistule. Priecīga rīdziniece. Valkā puķainas kleitas un runā, ko domā. Gleznota, filmēta, apdzejota… Labi zina, ko grib, – maigās acis ir mānīgas. Prāts – brīnišķīgs. Kinorežisore un reklāmiste, radošā direktore Una Rozenbauma. Arī stendapa komiķe un četru bērnu mamma. Dāma, kurai plaukstas virspusē ar marķieri uzrakstīts: SAVALDIES!
Ineta Meimane
Ineta Meimane
Foto: Ieva Andrupe. Stils: Laila Trilopa

Radījusi Dienaszagļu rīta rosmi, seriālu Paliec negatīvs!, kampaņu #esesmuintroverts un ko tikai vēl ne – jauni projekti kaudzēm klājas un pārklājas. 
Sociālajos tīklos Unas krāšņi asprātīgā pasaule liek smaidīt un aizrauties elpai – sāksi šķirstīt, nevarēsi atrauties.

Selfijos viņas seja atgādina Anaisu Ninu. Bet visvairāk man patīk poētiskais foto, kurā viņu uzņēmis dēls, – acu plakstus nolaidusi, Una lasa Kristofa Onodibio Ienirt. Tērpta kārtējā puķu kleitā, matus no pieres atglaudusi. 

Jūlijā Unai būs dzimšanas diena. Zilā naktskreklā viņa iznāks Mellužu vasarnīcas pagalmā padresēt kaijas vai arī, bērnu ieskauta, sēdēs pie jūras un svinēs. Šis raksts viņai būs mazliet dāvana. 

Dienā, kad tiekamies, Una tikko atgriezusies no Itālijas. Viņas Instagram kontā pilns ar bildītēm – Romas nakts putni, dienu putas & sīkburžuāzija Parco dei Principi Grand Hotel & Spa, pozējot līdz kaklam zilā baseinā, jo laime dzīvo ūdenī… Un – izstiepjot kājas Villa Borghese parka zālienā.

Esmu jau daudz runājusi par to, ka mūsu valstī stikla griestus sievietei nerada vis vīrieši, bet visbiežāk – citas sievietes.

– Kas jauns Romā? 
– Silts. Izstādes… Un Villa Borghese parks ir skaistākais Romā – kā mežs, man tur ļoti patīk, tur bērni spēlē futbolu un tā…

– Tas bija dāmu brauciens? 
– Ar draudzenēm. Nolēmām – jāaizbrauc uz Romu. Brīnišķīgas ceļabiedres – neviena nav princese, nečīkst, neliekuļo. Un pats svarīgākais – sakrīt humora izjūta, ētisks un estētisks priekšstats par pasauli. Sirds siltums – kad nevis redzi, dzirdi un visus nosodi, bet… redzi, dzirdi un nopriecājies, ka var būt arī tā. 

– Teici, ka agrāk nevarēji saprast savu mammu, kad viņa mēdza bez bērniem ar vilcienu aizbraukt, lai pastaigātu gar jūru. Tagad dari tāpat. Ko tev nozīmē aizceļot bez bērniem?
– Brīvību, galvas maiņu. Mēģināt saprast, kā vietējie cilvēki domā… Pie baseina vēroju vecu itāļu vīrieti, kurš ne reizes ūdenī neiekāpa, jo visu laiku kādu sastapa un sarunājās. Pēc žestiem varēja nojaust – runā par vakardienas futbolspēli.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē