Reperis Jānis Krīvēns: Nemēģiniet uz mani novelt savu atbildību, jo tavs bērns ir tava atbildība

Tā kokaīna dēļ, ko cilvēkiem Eiropā patīk likt sev degunā un kaifot, Dienvidamerikā cilvēki mirst – industrija ir nežēlīga. Tā par savu jaunāko veikumu – dokumentālo seriālu, kas filmēts Bolīvijā, – saka reperis un TV personība JĀNIS KRĪVĒNS jeb KRIVENCHY. No Bolīvijas Krivenchy pārbraucis citāds – pabijis dzīvības briesmās, piedzīvojis kultūršoku un redzējis, uz ko parakstās ģimenes, lai izbēgtu no nabadzības.
Gundega Gauja
Gundega Gauja
Foto: no personiskā arhīva (Jānis Indriks)

Krivenchy 5 teikumos

1. Reperis, aktieris, producents. Jaunākais darbiņš – Sandija Semjonova veidotā dokumentālā seriāla Bolīvija. Pa kokas pēdām vadītājs.
2. Grupas Singapūras satīns dalībnieks, raidījuma Pāļa bazars vadītājs, šova Balss maskā žūrijas dalībnieks. Viņa vadītajā podkāstā Pēdējā pilīte gatavs piedalīties pat Valsts prezidents Egils Levits.
3. Neslēpj narkotisko vielu lietošanas pieredzi.
4. 30 gadu vecs, saknes Ziepniekkalnā Rīgā.
5. Adoptētā suņupuikas Pūča fāters.

Es labāk mirstu brīvībā, nekā sēžu mājās, ietinies tualetes papīrā un griķos, gaidot nāvi. Es gribu dzīvot bīstami!

Sākotnēji sarunāto intervijas laiku Krivenchy pārceļ – esot iebraucis auzās ar darbiem. Nav brīnums – kamēr ekrānos varēja vērot viņu žūrējam šovu «Balss maskā», pats Krivenchy jau klīda pa Bolīvijas kalnienēm, kur skandalozi slavenā narkokurjera Rolanda Priverta pavadībā iepazina legālo un nelegālo kokas biznesu un kokaīna izcelsmes ceļus. To visu drīz varēs redzēt ekrānos vairāksēriju dokumentālā seriālā. Tādējādi, kamēr pasaule lielākoties sēdējusi četrās sienās, Krivenchy piedzīvojis līdzšinējās dzīves iespaidīgāko ceļojumu – īstu paralēlo universu. Atklāts un atbruņojoši pievilcīgs, Krivenchy savā ziņā ir teju fenomenāla parādība Latvijas izklaides industrijā: viņa izpildītās dziesmas ir rupjību pārpilnas, personīgā vēsture – krāšņi izdaiļota ar dažādām atkarību izraisošām vielām, viņš atklāti runājis par dzīvi bez darba, izglītības un naudas, piedzīvoto depresiju un citām krīzēm. Nekā spoža. Un tomēr – tieši šāds viņš patīk arvien vairāk cilvēku. Daudzi ieslēdz televizoru tieši viņa dēļ, savukārt «Youtube» platformā viņa veidotajā «Pāļa bazarā» vietējās zvaigznes gatavas skatītāju priekšā cilāt stipru dzērienu glāzītes, lai, reibumam kāpjot, atbildētu uz arvien atbruņojošākiem jautājumiem. Interesanti, ka pats Krivenchy no tā glancētāks nekļūst. Viņš joprojām ir atklāts, rupjš un patiess. 

Reperis uz sarunu atnācis ar «bērnu» un sirdsdraugu vienā personā – suņupuiku, kas flirtē ar visām tuvumā sēdošajām skaistulēm. Nosmejam, ka Krivenchy pilnīgi noteikti nav nekādu grūtību iepazīties – suns lielāko daļu darbiņa izdara viņa vietā.
 

– Paklau, kā tev kā Pāļa bazars veidotājam šķiet – kādas mums iespējas tā dvēseliski parunāties, ja abi esam skaidrā?
– Mēs varēsim ļoti labi aprunāties (smejas). Alkohols tiešām ir tāds kā sociāls lubrikants, taču tas pilnīgi noteikti nav vajadzīgs, lai divi cilvēki spētu viens otram atvērties. Kaut gan nenoliedzami – atšķirība starp to, kāds cilvēks atnāk uz Pāļa bazaru skaidrā un kāds viņš ir beigās, ir fenomenāla. Ārā nāk tas, kas viņā ir iekšā. Man riebjas, kad cilvēki saka – es nedzeru, jo dzērumā man aiziet ciet širmis un es kļūstu tāds vai šitāds. Un tad es saku – nē, tu tāds esi! Ja tu esi lohs, tad alkohols tavu loha faktoru vienkārši paspilgtina!

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē