Trīs iedvesmojoši tievēšanas stāsti. Kopā viņas zaudēja 57 kilogramus

Agrā jaunībā, kad svarīgs ir vienīgi kārotais skaitlis uz svariem, nešķiet svarīgi, vai veselībai nekaitēs metode, kā pie tā tikt. Taču, kad neveiksmīgi izmēģinātas dažādas skarbas diētas un piejaucēta vainas izjūta par neizdošanos, nāk apjausma, ka jārīkojas pavisam citādi. Šīs trīs dāmas ar savu pieredzi apliecina: ceļš uz slaidu augumu ir arī ceļš uz veselību un lielisku pašsajūtu!
Agnese Meiere
Agnese Meiere
Lolita Lūse
Lolita Lūse
Foto: Liene Pētersone. Stils: Agija Vismane

Tik viegla un laimīga kā nekad!

LĪGA RĪDERE (32), 
veterinārārste, TV šova X Faktors otrās vietas ieguvēja

Kad pirms dažiem gadiem Līga piedalījās TV šovā X Faktors, viņai nesen bija piedzimis otrs bērniņš, pēc pāris gadiem pasaulē nāca arī trešais. Taču Līga tobrīd jutās tik slikti kā vēl nekad… Klāt bija nākuši lieki kilogrami, kas pastiprināja jau tā slikto fizisko un emocionālo pašsajūtu. Mēnesi pēc dzemdībām Līga nolēma mainīt dzīvesveidu.

Ēdiens bija mans mierinātājs. Brīžos, kad jutos nomākta, tas man palīdzēja atkal justies labi.

Cik vien Līga sevi atceras, viņa vienmēr bijusi formīga, bet ne resna. Vidusskolā formu dēļ izpelnījusies zobgalības, un tas, protams, sāpēja. Līga atzīst – viņas dzīvesveids iepriekš nav bijis veselīgs. «Lielākoties tāpēc, ka ēdiens bija mans mierinātājs. Proti, brīžos, kad jutos nomākta, tas man palīdzēja atkal justies labi. Tādējādi iemācījos, ka tā ir mana drošības saliņa. Līdz ar to arī vēlākajos gados, ja bija kādi uztraukumi, strīds vai vienkārši jutos nomākta, skatījos seriālus un ēdu.» 

Kāpēc man neizdevās?

«Par svara pieaugumu sāku uztraukties laikā, kad nesen biju sākusi dzīvot kopā ar savu vīru Druvi. Bijām iemīlējušies un laimīgi. Te tāda kafejnīca, te šāda, te kāda pica… Baudījām kopābūšanu un ēdienu, kamēr abi iedzīvojāmies liekajos kilogramos. Parasti svēru 63 kilogramus, bet kaut kā nemanāmi svars bija pieaudzis līdz 75 kilogramiem. Tad abi sasparojāmies, sākām ēst vairāk dārzeņu, atteicāmies no našķiem, sportojām, un svars normalizējās. Atkal tas krietni pieauga pirmās grūtniecības laikā, bet pēc dzemdībām, mazliet ierobežojot ēšanu un ēdinot ar krūti, liekie kilogrami pazuda. Līdzīgi bija, kad piedzima otrs bērniņš.»

Pēc dalības TV šovā Līga savu nākotni saistīja ar mūziku, taču tad pieteicās trešais bērniņš – meita Marta, un dzīve iegriezās mājsēdes režīmā: «Pirms meitiņas piedzimšanas man darbā bija liela spriedze. Jutos pārgurusi, nomākta, kā bez spēka – gribēju justies labi, un šo justies labi asociēju ar ēdienu. Brīvajā laikā skatījos seriālus, ēdu cepumus un saldējumu. Cepumus pirku lielās kastēs, kur ietilpst 2,5 kilogrami, lai tik ātri nebeidzas… Seriāls foršs, ēdiens foršs, tikai pati biju kļuvusi neforša!» stāsta Līga. Un atzīstas, ka nekontrolēta, neapzināta emocionālā stāvokļa dēļ jau pirms dzemdībām iedzīvojusies depresijā. Bet depresija vēl vairāk veicinājusi emociju apēšanu un liekā svara pieaugumu. «Biju savā zemākajā punktā. Svēru 85 kilogramus, jebkura fiziska aktivitāte radīja aizdusu. Jutu – netieku galā ne ar sevi, ne savu dzīvi. Toreiz nofotografējos, ieraudzīju sevi bildē un ilgi, ilgi uz sevi skatījos. Lūpu kaktiņi uz leju, seja uztūkusi, acīs bezcerība… Domāju – es izskatos nolaidusies, sevi pazaudējusi. Izskatos vēl sliktāk, nekā jūtos. Tai brīdī pieņēmu lēmumu – es atgūšu sevi! Īpaši tāpēc, ka man aug ne tikai dēli, bet arī meita. Un kādu gan piemēru var rādīt tāda nolaidusies, sevi nemīloša mamma?» 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē