Supermodele Ieva Lagūna: Visvairāk sevi apzināties liek sāpes

Bez grima, basām kājām, ar priecīgu smaidu uz lūpām – tāda pašlaik ir latviešu supermodele IEVA LAGŪNA. Pirms četriem gadiem ar vīru un jaundzimušo dēliņu viņa atgriezās Latvijā – bez mazākās nožēlas pameta Ņujorku un daudzu meiteņu sapni pārstāvēt tādus starptautiski zināmus zīmolus kā Victoria’s Secret, Dolce & Gabbana, Versace, Chanel. Viņa vairs nerotā pasaulē slavenu žurnālu vākus, bet ir atguvusi brīvību. Viņa ir Latvijā, lai pāršķirtu jaunu savas dzīves lapu.
Ieva Jātniece
Ieva Jātniece
Foto: Polīna Viļuna. Stils Elīna Rudovska

– Ieva, tu esi apmetusi zināmu loku: esi atgriezusies dzimtenē, mēs sēžam tevis izveidotā brīnišķīgā brīvdienu mājā, tu esi basām kājām, bez grima. Gluži cits cilvēks. 
– Nesen man palika trīsdesmit gadu, un es tiešām jūtos kā asniņš, kas piedzimst no jauna. Arī šīs mājas, kurās runājam, man ir kā mazulis. Tā ir mana šābrīža nodarbošanās – izveidot telpu, radīt māju sajūtu. Tas mani fascinē.

Man bija puisis, ar kuru draudzējos četrus gadus, reiz viņš teica: es tevi mīlu vairāk par visu pasaulē. Bet tajā pašā vakarā uzzināju, ka viņam ir paralēlas attiecības.

Īpašumus, kurus iegādājos, pati iekārtoju un tad izīrēju Airbnb platformā. Šeit var dzīvot cilvēki, kurus nepazīstu: mana māja ir vaļā, es uzticos cilvēkiem un šādi nododu savu mīlestību. Viņi var baudīt mieru, sēdēt āra baļļā un skatīties zvaigznēs, aiziet līdz jūrai un pilnībā restartēties. Bet šis ir tikai sākums. Domāju, ka nākamais projekts, kuru realizēšu, būs solīti dziļāks. Vēlos veidot tādus kā centrus, kur cilvēki var nodarboties ar garīgajām praksēm – jogu, meditāciju, holotropo jeb atdzimšanas elpošanu, aromterapiju. Gribu mājīgu vidi apvienot ar šīm praksēm. Jo šeit to cilvēkiem varam sniegt! Kad mani draugi atbrauc uz Latviju, viesošanās izvēršas tādā kā programmā: pirts rituāls, holotropā elpošana, enerģētiskā masāža… Tas ir kaut kas ļoti maģisks. 

– Mēs neesam pazaudējuši saikni ar dabu. Lielajās metropolēs to grūti saglabāt.
– Jā, mums daba ir visapkārt. Un laiks, kurā dzīvojam, ir izgaismojis to, cik ļoti mums daba ir vajadzīga. Tā ir mūsu pamatu pamats. Ne velti saka – māte daba. Bet ir ļoti grūti kaut ko novērtēt, kamēr to nepazaudē. Tikai nonākot lielajās metropolēs, apzinājos, cik tas ir daudz, ka vari elpot svaigu gaisu. Ka tev visapkārt ir sava telpa – tepat Jūrmalā ir Ragakāpa, tur reti kādu cilvēku satieku. Arī Rīgā, ejot pa ielām, nav jādomā, kā starp cilvēku masām izspraukties. Ikdienā no krāna dzeru gardu ūdeni, kur vēl to var? 

– Daba mums palīdz nonākt kontaktā ar sevi. Bet kas tev palīdzēja saglabāt savu kodolu, vairākus gadus dzīvojot lielajās metropolēs?

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē