Ralfs Eilands: Manuprāt, romantika ir otra cilvēka jušana un sajušana

Diez kas notiek, kad divi vīrieši, no kuriem viens turklāt iepriekšējā vakarā ir izdzēris drusku par daudz alus, satiekas, lai parunātu par tik lipīgu un saldu tēmu kā Valentīna diena? Santa.lv redaktors RALFS DRAVNIEKS un mūziķis RALFS EILANDS mums ļāva noklausīties.
Ralfs Dravnieks
Ralfs Dravnieks
Foto: no izdevniecības Žurnāls Santa un personiskā arhīva

Saulriets, sveces un skūpsti nenoliedzami ir romantiski. Taču mēs te tikko pacēlām latiņu, tāpēc – lai iet, meklējam tālāk.

– Nezinu, kā tev, bet man romantika asociējas ar vārdiem – saulriets, sveces, sarkanvīns, jūra. Un tas man šķiet savādi, jo, manuprāt, pats jēdziens romantika ar šiem priekšstatiem tiek aplaupīts. 
– Atceros epizodi no skolas – mēs mācījāmies par romantiku dzejoļos un spriedām, kāpēc dzejnieki tā cieš. Secinājām, ka romantisks cilvēks dzīvo ar atkailinātiem nerviem. Šāds cilvēks ir atvērts un bieži vien citos samīlas vairāk nekā citi viņā. Un zini, kas vēl? Nekad neviens nerunā par to, ka patiesībā romantika jūtīgu cilvēku var arī traumēt. 

Manuprāt, romantika ir otra cilvēka jušana un sajušana. Iedomājies dzeramā ūdens aparātu. Mīļotā tev palūdz glāzi ūdens. Ko tu dari? Tu ielej auksto, tad sajauc ar silto un pagaršo, vai ir pietiekami remdens, pirms pasniedz to viņai. 

– Vecīt, lūk, tā ir mīlestība! Šo es saprotu. Tie ir tie skaistie ikdienas sīkumi. Man nāk prātā līdzīga epizode – eju gulēt, bet, pirms izslēdzu gaismu, pamanu, ka viens sievas zābaks ir apgāzies un guļ koridora vidū. Es to pieceļu un nolieku otram blakus. Manuprāt, arī tā ir mīlestība. 
– Saulriets, sveces un skūpsti nenoliedzami ir romantiski. Taču mēs te tikko pacēlām latiņu, tāpēc – lai iet, meklējam tālāk.

– Bet, klau, varbūt tev ir citāda pieredze. Es nekad neesmu piedzīvojis tādu mirkli, kad sieviete lūdz, lai te un tagad nodrošinu romantiskus apstākļus. 
– Man bijis dažādi. Es laikam drusku pretojos brīžos, kad sieviete man pasaka, ko mēs tagad darīsim, ko viņa sagaida, un, nepasakot skaļi, vēl arī liek man uzvesties tā, it kā es būtu tikko iemīlējies. Tā tas nestrādā.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē