Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne: Nekad vairs nestrādāšu tandēmā ar vīru

Pavārgrāmatu autore SIGNE MEIRĀNE pandēmijas laikā pārcēlusies uz dzīvi laukos. Kamēr daudzi vēl atceras viņas daudzveidīgās receptes portālā un žurnālā Četras Sezonas, Signe turpina rosīties – drīz iznāks viņas jaunākā grāmata, kas veltīta ēdienam nedēļas nogalēs. Signe atzīst – dzīve pirms pandēmijas bija uzņēmusi pārāk strauju skrējienu.
Gundega Gauja
Gundega Gauja
Foto: Agneta Jonele. Stils: Agija Vismane

Pieturzīmes

• Uzņēmēja, 11 grāmatu autore.
• Bloga Storyaboutfood.com autore.
• Vairākus gadus veidojusi recepšu portālu un žurnālu Četras Sezonas.
• Divu meitu (11 un 13 gadu) mamma.
• 15 gadu precējusies ar Armandu Meirānu.
• Savas kāzas nosvinējuši divreiz.
• Kulinārā mantojuma entuziaste.
• Pirmo gadu saimnieko pati savā dārzā.

Mēs runājam dienā, kad mājinieki devušies prom un Signe atvēlējusi dienu sev. Brīdī, kad vajadzētu uzsākt sarunu, viņa lūdz vēl pāris minūtes uzgaidīt. Jāpaspēj precīzi laikā izņemt no krāsns šokolādes gabaliņu cepumus – tur tiek pārbaudīta recepte no Signes topošās recepšu grāmatas «Week.End.Eats», kas būs veltīta nedēļas nogales svinēšanai.

Varbūt tikai viens pāris no simt tūkstošiem to spēj. Esam gribējuši šķirties jau vismaz trīs reizes.

Signei ir labs garastāvoklis – joprojām nav aprimis prieks, ka pazīstami un nepazīstami cilvēki Latvijā un ārzemēs pūļa finansēšanas platformā pārskaitījuši naudu topošajai Signes grāmatai. Tajā būs ne vien pavisam jaunas, bet arī divsimt gadu senas receptes. Un tas viss – lai varētu garšīgi svinēt kopābūšanu tieši nedēļas nogalēs. Tiesa, pandēmija daudziem no mums šobrīd sajaukusi kārtis – kur darbs, kur nedēļas nogales un atpūta. Taču, lai kas notiktu, Signes vēlmi eksperimentēt un atklāt jaunas receptes, nekas nevar ietekmēt. 

– Izrādās, tu no galvaspilsētas esi pārcēlusies uz… Nākotni? 
– Jā, citi vēl šeit, bet mēs jau tur – Nākotnē! Visās nozīmēs! (Smejas.) Patiesībā kovids ir darījis savu – esam pārvākušies uz laukiem. Vēl pirmajā vilnī sapratām, ka īrēt dzīvokli Rīgā un nespēt iziet ārā – tas nav tā vērts. Jo tik vien vari kā aiziet uz parku, lai apmestu vienu un to pašu riņķīti. Tāpēc pārvācāmies uz vīra vecāku mājām. Nākotne jau nav tālu – stundas brauciens. 

– Mūsu saruna notiek tev simboliskā laikā – tūlīt klāt nedēļas nogale. Esi to nosaukusi par visdārgākajiem brīžiem. Šī ideja ir arī tavas topošās grāmatas pamatā?
– Jā, patiesībā ģimenē šo ideju par piektdienas svinēšanu savulaik ieviesa vīrs, pārnākot mājās, teikdams: aleluja, ir piektdiena! Šī sajūta man pielipa. Tā mēs pamazām jau piektdienā sākām svinēt nedēļas nogali. Brīvdienās vienmēr kaut ko īpašāku pagatavoju, var gulēt ilgāk, celties vēlāk, viss ir relaksētāk, nāca mīļi ciemiņi vai mēs ciemojāmies. Tā man radās ideja par nedēļas nogales ēdienu grāmatu, jo ēdiens tad iegūst maģiskāku sajūtu. Mēs baudām dzīvi, un punkts! 

– Un cilvēki nopirka grāmatu, pirms tā vēl ir iznākusi?
– Jā! Būtība ir tāda – cilvēki nopērk grāmatu, kas vēl tikai taps, vai vienkārši ieskaita naudu, jo viņiem patīk ideja. Protams, Latvijā tas joprojām nav pierasts formāts. Daudzi bija aizdomīgi – kas tas ir? Paņems naudu un pazudīs! Skatījos failos – lielākoties atbalstītāji ir cilvēki no Latvijas, bet ir arī tik daudz citu valstu, kurp man šī grāmata būs jāsūta! Negāja jau viegli. Šis at balsts faktiski sabira kontā tikai pēdējās piecās projekta darbības dienās.

– Kāpēc savulaik slēdzi visai populāro portālu un žurnālu Četras Sezonas?

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē