Kā izvēlēties bērnam vārdu

Lai kā vārds atnāk – to dod par godu stiprai vecmāmiņai, bērnu nosauc iemīļota romāna varoņa vārdā vai tas vienkārši tobrīd ir modē –, vārds atklāj cilvēka likteni, norāda uz talantu, interesēm, iespējamo profesiju. Tāpēc izvēlēties bērniņam vārdu ir viens no vecāku atbildīgākajiem uzdevumiem.
Kaija Zemberga
Foto: Shutterstock

Vārds, kas bērnam dots dzimšanas brīdī, visprecīzāk atspoguļo likteņa un Visuma spēku ietekmi uz mazā cilvēka dzīvi.

Vecāki savai atvasei vārdu parasti izvēlas paši, nejautājot numerologa padomu. Bieži vien vecākiem ir grūti izskaidrot, kāpēc viņi izvēlējušies tieši tādu vārdu, taču okultisti netic nejaušībai, viņi uzskata, ka vārdu iedod Visums. Proti, pirms bērniņa nākšanas pasaulē augstākie spēki, kas nosaka jaundzimušā raksturu un likteni, ietekmē vecāku zemapziņu, un viņi izvēlas vārdiņu, kas vislabāk palīdz atklāt bērnam jau šūpulī ielikto raksturu un likteni. Ir mistiķi, kas apgalvo, ka vārdu izvēlas bērniņa dvēsele, kas nonāk ķermenī viņa ieņemšanas brīdī pēc pieredzes uzkrāšanas iepriekšējās dzīvēs. 

Daudzi vecāki pēctecim izvēlas vairākus vārdus, mākslinieki, rakstnieki pieņem pseidonīmu, savukārt darbā cilvēku mēdz saukt uzvārdā. Aizvien vairāk vecāku dotā vārda nēsātāju dzīves laikā maina vārdu, jo viņiem tas nepatīk vai, dzīvojot ārzemēs, to ir grūti izrunāt. Nepieciešama visu šo vārdu rūpīga numeroloģiskā izpēte, jo abi vārdi, pseidonīms atklāj cilvēka personības šķautnes, noteiktas rakstura iezīmes. Vārds, kas bērnam dots dzimšanas brīdī, visprecīzāk atspoguļo likteņa un Visuma spēku ietekmi uz mazā cilvēka dzīvi, taču vārds, pseidonīms, ko cilvēks izvēlas kādā dzīves posmā, atspoguļo viņa raksturu tajā dzīves periodā. Mums katram kādā dzīves periodā patīk uzlikt masku, kas neatklāj mūsu patieso būtību. Piemēram, skolas laika iesauka parāda bērna izturēšanos skolā un to, ko klases biedri par viņu domā. Ja uzņēmuma darbinieki kolēģi sauc tikai uzvārdā, tas norāda uz iespaidu, kādu viņš atstāj darbā, kādas īpašības visspilgtāk izpaužas biznesa vidē.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē