Rudajam Blaumanim ir atļauts viss  – runcis, kurš dzīvo grāmatnieku birojā

Jāņa Rozes grāmatnieku biroja runci Rūdolfu Blaumani varētu apskaust ikviens viņa sugas pārstāvis. Kuram vēl kaķim ir pašam savs kabinets, iespēja lasīt jaunākās grāmatas, piedalīties svarīgās sapulcēs un gulšņāt uz antīkām mēbelēm? Rūdim te patiešām atļauts tas, kas nav ļauts nevienam, un radīti karaliski apstākļi, lai gan viņa mūža sākums nebūt nebija rozēm kaisīts…
Zane Piļka- Karaļeviča
Foto: Dmitrijs Suļžics un no personiskā arhīva

Sēž kā uzņēmuma vadītājs

Ruds kaķis jau kļuvis par tādu kā Jāņa Rozes apgāda atpazīstamības zīmi un simbolu. Pirms Rūdolfa grāmatnieku birojā dzīvoja slavenais runcis Leo. Ilgus gadus viņš bija biroja darbinieku lepnums un prieks, taču martā viņš devās uz citiem medību laukiem. Kaķīša aiziešana visiem bija ārkārtīgi skumjš brīdis. «Tas bija kā zaudēt tuvu draugu,» atzīst SIA Jānis Roze īpašnieki – Ainārs Roze un Ināra Beļinkaja, kuri būtībā bija runča saimnieki. Viņiem joprojām spilgtā atmiņā brīdis, kad Leo pie viņiem nonāca. «Tas bija agrs rudens, kad Leo pie­klīda pie mūsu biroja. Pagalmā mums agrāk bija uzbūvēta tāda maza mājiņa, kur atradās ūdenssūknis, un tur vienā šķirbiņā bija ielīdis sildīties runds runcītis.

Kad zaudējām Leo, šķita – birojs ir zaudējis dvēseli. Ar Rūda ienākšanu birojs ir atguvusi prieku.

Viņš izskatījās ļoti vārgs, bet mēs viņu regulāri barojām cerībā, ka viņš sāks atkopties. Taču kādā dienā pamanījām, ka kaķītis vairs neēd un bezspēkā guļ. Aizvedām nabaga radībiņu uz Čiekurkalna veterināro ambulanci pie brīnišķīga dzīvnieku daktera Arta Krūmiņa. Pateicoties viņam, mums izdevās izraut Leo nāvei no nagiem,» stāsta Ināra. «Kad kaķītim kļuva labāk, uznesām viņu uz biroja trešo stāvu, kur atrodas mans un Aināra kabinets, un tā runcis pie mums arī palika. Uz mājām nevarējām viņu ņemt, jo tur mums jau ir katram pa kaķim un arī gandrīz visiem darbiniekiem ir kaķi, tāpēc pieņēmām lēmumu, ka paturēsim viņu birojā. Te mēs viņam radījām lieliskus dzīves apstākļus, un Leo izveidojās par brīnišķīgu, ļoti labi audzinātu un inteliģentu runci, visu darbinieku mīluli,» ar smaidu atceras Ināra. Leo gan uzskatīja, ka šajā uzņēmumā ir ne tikai apbrīnas vērts kaķis, bet pilntiesīgs kolēģis ar balss tiesībām.

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē