• Pašas gatavotas dzērveņu maskas ādas tonusam un skaistumam

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shyripa Alexandr/Shutterstock.com
    Ja tava sejas āda izskatās nogurusi un zaudējusi tonusu, izmēģini sejas procedūras ar dzērvenēm. 
    • Dzērvenes satur vitamīnus (C, A un B grupas), minerālvielas, antioksidantus, organiskās skābes, kas labvēlīgi ietekmē ādas stāvokli. Īpaši lielā koncentrācijā dzērvenēs ir C vitamīns. Tas veicina dabisku ādas atjaunošanos, palīdz tai atgūt tvirtumu un elastību. Skaistumkopšanā C vitamīnu ļoti plaši izmanto pretnovecošanas (anti age) procedūrās un produktos, jo tas stimulē reģenerācijas procesus ādā.
    • Dzērvenēs esošie antioksidanti cīnās pret ādas novecošanu, iznīcinot brīvos radikāļus, kā arī aizkavē dabiskā ādas kolagēna izsīkšanu. Kā zināms, kolagēns ir galvenā saistaudu olbaltumviela ādā, kas pilda balsta funkciju un nodrošina ādas izturību. Kolagēna trūkuma dēļ āda zaudē savu tonusu, un sejas ovāls sāk noslīdēt. Ja tevi uztrauc šīs problēmas, dzērveņu sejas procedūras var palīdzēt, taču tikai tad, ja tās ir regulāras.
    • Dzērvenes ir piemērotas taukainai ādai, taču savienojumā ar citām sastāvdaļām tās var izmantot arī sausas un normālas sejas ādas kopšanai. 
    • Regulāri tīri taukainu seju ar dzērveņu sulā samērcētu vates gabaliņu. Vari sulā iemērkt salveti un paturēt uz sejas aptuveni 15 minūtes. Ieteicamais kurss: 3 reizes nedēļā aptuveni vienu mēnesi. Skābais sulas sastāvs novērsīs pastiprinātu ādas taukošanos, kā arī dezinficēs ādu. Seju vari tīrīt ar ledus kubiņos sasaldētu dzērveņu sulu (proporcijā 1:1 ar ūdeni). Šāda ikrīta procedūra uzlabos asinsriti un šūnu apgādi ar barības vielām. Ja tev ir jutīga sejas āda ar paplašinātiem asinsvadiem, tad gan uzmanies, jo ledus gabaliņi var radīt auksto apdegumu.

    Tonizējoša maska pret krunciņām

    Izspied caur sietiņu sauju dzērveņu un sajauc ar 3 ēdamkarotēm medus. Uzklāj un sejas un kakla ādas. Pēc 15 minūtēm nomazgā. Arī skalojamam ūdenim vari pievienot nedaudz dzērveņu sulas. Šādai procedūrai būs ādu balinošs efekts. Medus vietā maskai vari pievienot saldo krējumu. Ja tev ir sausa sejas āda, masku vari papildināt ar ēdamkaroti kvalitatīvas augu eļļas.

    Maska pret sejas tūsku

    Vienu ēdamkaroti sasmalcinātu dzērveņu samaisi ar ēdamkaroti rauga un ēdamkaroti saldā krējuma. Paturi 15 minūtes un nomazgā remdenā ūdenī. Maska piemērota sausai un normālai ādai.

    Attīroša maska

    Divas ēdamkarotes sasmalcinātu dzērveņu sajauc ar ēdamkaroti kviešu miltu. Paturi uz sejas 15 minūtes, tad noskalo. Šāda maska gan attīrīs sejas ādu, gan likvidēs iekaisumus.

    Barojoša maska

    Tējkaroti dzērveņu sulas samaisi ar vienas olas dzeltenumu un ēdamkaroti skābā krējuma. Uzklāj uz sejas, paturi 10 minūtes un noskalo ar siltu ūdeni.

    Pīlinga maska

    Sastampā sauju dzērveņu un pievieno samaltas auzu pārslas – tā, lai izveidojas vienmērīga putriņa. Ieberzē sejas ādā un noskalo. Labi attīra sejas ādas virskārtu.

    Savelkoša maska

    Ēdamkaroti balto mālu samaisi ar vienas olas baltumu un tējkaroti dzērveņu sulas. Paturi uz sejas 30 minūtes. Ja mālu nav, var arī iztikt bez tiem – olas baltumu sakul mikserī un pievieno tējkaroti dzērveņu sulas. Maska savelk poras, padara sejas ādu gludāku, nostiprina sejas ovālu.

    Savelkoša maska ar āboliem

    Vienu ēdamkaroti dzērveņu sulas samaisi ar ēdamkaroti sarīvēta ābola un ēdamkaroti kartupeļu miltu. Uzklāj uz sejas, paturi 15 minūtes, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni.

    Maska sausai sejas ādai

    Divas tējkarotes biezpiena sajauc ar vienu tējkaroti dzērveņu sulas, vienas olas dzeltenumu, vienu tējkaroti augu eļļas. Sajaukto masu liec uz sejas un pēc 15 minūtēm masku noskalo ar kumelīšu uzlējumu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē