Viņa ir gan iepazīstinājusi cilvēkus ar dažādu tautu virtuvēm, vīna kultūru, daudz darījusi latviešu kulinārā mantojuma popularizēšanā, taču izrādās, ka jautājums, ka publiku interesē visvairāk – kā viņai ar šādu profesiju izdodas saglabāt tik apbrīnojami slaidu figūru?
Tad nu STV Pirmā! raidījumā “Māmiņu klubs” viņa netur sveci zem pūra un ir gatava savu fanu ziņkārību apmierināt.
“Man ir tāda joku atbilde uz šo jautājumu – es pati tos ēdienus un kūkas neēdu, es nobaroju tuviniekus! Bet, ja nopietni, tas ir daudzu faktoru kopums.
Protams, man ir labi gēni šai ziņā, to nevar novērtēt par zemu. Liela nozīme manuprāt ir arī tam, ka man jau daudzus gadus ir noteikts ēšanas ritms – es ēdu konkrētos laikos, tad organisms zina, kad dabūs nākamo pārtikas devu, nestreso un nekrāj rezerves. Neēdu divas, trīs stundas pirms gulēt iešanas.
Arī daudz kustību ir manā ikdienā – pastaigas, skrējieni, velosipēds, joga. Tad vēl tāda lieta, es to sāku darīt jau sen, bet citu iemeslu dēļ – es nekad nedzeru ūdeni kopā ar ēdienreizi, un ne ātrāk kā stundu pēc tās. Es tā rīkojos pēc ārsta ieteikuma, bet izrādās, ka to iesakot arī tievētājiem.”
Signe šajā sarunā atklāj arī kādu pirmajā brīdī šokējošu lietu – gatavojot ēdienus, cepot smalkmaizītes, viņa tās pagaršo, bet tūliņ izspļauj. Un tas pat nav tikai figūras saglabāšanas nolūkos. Bet tomēr, par spīti visam, pats galvenais padoms, ko kulināre grib likt visiem pie sirds ir – ēst vajag labi un ar baudu!