Gaļa – palīdz augt un attīstīties

Mans Mazais
Zane Blanka
Zane Blanka
26. novembris, 2012
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Liellopa gaļa
Foto: Marco Verch, Flickr.com
Liellopa gaļa
Mazuļa ēdienkartei piemērotākā ir truša un teļa gaļa, tomēr svarīgāk par visu ir izvēlēties kvalitatīvu, svaigu un liesu gaļu. Lieliski, ja zināma gaļas izcelsme. Kā iegādāties labu gaļu, stāsta šefpavāre Svetlana Riškova.

"Pērkot gaļu, par kuras izcelsmi neesi droša, izvēlies to pēc iespējas liesāku, jo rūpnieciski audzētā gaļā sastopamās sliktās vielas visvairāk uzkrājas taukaudos," saka šefpavāre. "Ja vien iespējams, gaļu pērkot vajag rūpīgi apskatīt, aptaustīt un pasmaržot. Ja gaļai ir nelāgs, specifisks aromāts, tā nav svaiga. Laba gaļa ir tvirta un elastīga, iespiežot tajā ar pirkstu, iespiedums ātri izlīdzinās. Kvalitatīva gaļa nespīd un nesulojas. Ja gaļa izteikti sulojas, ļoti iespējams, gaļas tirgotāji to uzpildījuši ar ūdeni, lai palielināt svaru. Kvalitatīva cūkgaļa un teļa gaļa ir rozīga, nevis tumša, liellops – sarkanīgāks, bet arī – jo gaišāks, jo labāks. Treknajai gaļas daļai jābūt baltai, ne iedzeltenai, kaulam – rozīgam, nevis pelēcīgam."

Izskanējušas bažas par rūpnieciski audzēto vistu gaļas kvalitāti, par to, ka šajā gaļā ir augšanas hormoni, tomēr tiešu pierādījumu tam nav. Nav zināms arī tas, kāda varētu būt šo hormonu koncentrācija gaļā un ietekme uz cilvēka organismu. Tomēr, protams, jebkuru gaļu vienmēr labāk iegādāties no pazīstamiem zemniekiem, kas var garantēt tās kvalitāti un tīrību. Svetlana Riškova atzīst, ka novērojusi atšķirību starp veikalā un pie zemniekiem nopērkamo gaļu un pēc iespējas izvēlas otro, jo tā ir aromātiskāka un garšīgāka.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+