• FOTO: Ciemos burvīgā dārzā Dobeles nomalē, ko radījusi ainavu arhitekte Linda Kačane

    Dārzs
    Anita Pīra
    8. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    5/7Krāsu bagātība bez puķēm

    Krāsu bagātība bez puķēm

    Tā kā dārzā ir daudz skujkoku, tas izskatās ļoti pievilcīgs arī ziemā. Ainavu arhitekte pēc pieredzes var teikt, ka pateicīgākie dārzi ir ar jaukta tipa stādījumiem. Tajos ir gan lapu kokaugi, gan visu cauru gadu zaļie skujeņi, gan viegluma un gaisīguma sajūtai ziemcietes un graudzāles.

    Ar dažādu toņu krāsām dārzam var piešķirt dekorativitāti. Tagad gan modē ir mežonīgi dabiskie dārzi, kuros stāda visu kopā un ļauj savā vaļā augt, bet šis ir cits gadījums – cits tips.

    «Stādījumos ir daudz ziedošu koku un krūmu – pavasarī zied ogābeles un vilkābeles, fizokarpi, veigelas, Vanhuta spirejas, forsītijas, ceriņi… Vasarā – hortenzijas, klinšrozītes, filadelfi, zemās spirejas, plūškoki un dažādas ziemcietes. Dārzs ir piepildīts ar krāsainiem akcentiem, piemēram, ošlapu kļavām, etiķkokiem, krāsainām bārbelēm,» stāsta Linda.

    «Ļoti interesants augs dzeltenīgās nokrāsās ir paciprese ‘Dzintra’. Savdabīgu noskaņu stādījumiem piešķir zemās ligzdegles ‘Nidiformis’ un pelēcīgais klājeniskais kadiķis ‘Blue Moon’. Savukārt vertikāli akcenti ir panākti ar klinškalnu kadiķiem ‘Skyrocket’ un ‘Blue Arrow’, lapeglēm ‘Pendula’ un ‘Kornik’. Dažādās vietās labi jūtas daudzās Kanādas eglītes ‘Conica’, kurām ir skaista forma bez apgriešanas. Atbilstoši senlatviešu ticējumiem pie mājas ieejas iestādīts nokarenas formas pīlādzis ‘Pendula’.»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē