• FOTO: Ciemos burvīgā dārzā Dobeles nomalē, ko radījusi ainavu arhitekte Linda Kačane

    Dārzs
    Anita Pīra
    8. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    3/7Lai mazāk darba

    Lai mazāk darba

    Dārza ierīkošana noritēja pa posmiem, jo zināmu laiku aizņēma ainavas projektēšana. Grunts, ko ieguva, rokot dīķi, tika bērta gar malām un papildināta ar melnzemi, lai varētu izveidot apstādījumus. Tādējādi līdzenā piemājas teritorija ieguva reljefu.

    Svarīgs saimnieku priekšnoteikums bija – lai apstādījumi būtu pēc iespējas mazāk jākopj, tāpēc dārza karkasu veido lielie lapu un skuju kokaugi. Ziedošiem akcentiem un viegluma sajūtai starp tiem ir iestādītas arī dienziedes, ehinācijas, liatres, heihēru un lavandu grupas, kā arī dažādas graudzāles.

    Taču pamatā ir skujeņi un lapu kokaugi, piemēram, ātri augošie Matsudānas vītoli ‘Tortuosa’ ar interesantiem, skruļļainiem dzinumiem, blīgznas, gobas, dažādu šķirņu kārkli.

    Te aug arī ošlapu kļavas, sarkani parūkkoki un lazdas, pacipreses, egle ‘Inversa’, krāsaini kadiķi, dzeltenās rietumu tūjas ‘Aurea’ un zaļās ‘Smaragd’.

    Visi augi ir stādīti grupās, kas papildina cita citu un ir salīdzinoši ātraudzīgi, lai pēc iespējas īsākā periodā izveidotu dažādas dārza telpas un zonējumu.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē