Šīs recepte ir no rubrikas Tiekamies pie viena galda, ko mums iesaka Latvijā dzīvojošā Ķīnas māksliniece Mērija Žanga un viņas meita Džordžija. Tā kā gan Mērija, gan viņas meita Džordžija ikdienā ir ļoti aizņemtas, viņas mājās gatavo reti. Šoreiz Mērija mūs cienāja ar vienkāršu, bet Ķīnā populāru ļoti garšīgu ēdienu – ceptajiem rīsiem ar olu. Šis ir viens no pirmajiem ēdieniem, ko katrs ķīnietis iemācās patstāvīgi gatavot.
Sarežģītība
Zema
Personas
2-4
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
1st
3 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
Ananāss
Liela sauja novārītu, atdzesētu rīsu
2 olas
Neliela sauja kapātu lociņu
Sauja burkānu un zirnīšu maisījuma (saldēts un atlaidināts)
Šī recepte – rīsi ar olu, garnelēm un ananasu – ir no Mērijai īpašās Juņnanas provinces. No šā apgabala valsts dienvidos nācis gan Mērijas tēvs, gan arī vīrs. Tā ir silta, priecīga un saulaina province, turienes dārzi zied īpaši koši, viss ir skaists un krāšņs. Tā kā Juņnana robežojas ar Birmu, Laosu un Vjetnamu, tās kultūrā un arī kulinārijā ir daudz Dienvidaustrumāzijas ietekmju.
Projektu “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērija” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērijas” saturu atbild «Žurnāls Santa».
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!