Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 09.12.2021
  • Ziedošais sīpols

    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    Ziedošais sīpols
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Ziedošais sīpols
    Amerikāņu krodziņu uzkodu klasika, ko ērti var pagatavot arī mājās. Pagatavošana neprasīs ilgu laiku. Izcila uzkoda pie alus kausiņa.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    40m
    Pagatavošana
    10m
    Kopējais laiks
    50m
    • Sīpolam nogriež virsiņu, nolīdzina saknīti. Ik pa 5–8 mm sīpolu līdz vidum iegriež, nepārgriežot apakšdaļu, lai viss turētos kopā.
    • Ar pirkstiem uzmanīgi paver sīpola sagrieztās smalkās daiviņas, kas sadaloties veido it kā lielu ziedu.
    • Sīpolu liek miltu bļodiņā un rūpīgi ar tiem apbirdina katru sīpola zieda lapiņu.
    • Liekos miltus no sīpola nopurina un sīpolu pārceļ olas un piena maisījumā.
    • Maigi apviļā, brīdi notur, ļaujot sasūkties, un tad atkal pārceļ miltos, kārtīgi apber ar tiem, nokrata un uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
    • Mazā katliņā ielej eļļu 7–8 cm augstumā, sakarsē to līdz 175 grādiem.
    • Uzmanīgi ieliek sīpolu, dažas minūtes fritē zeltaini brūnu.
    • Tad sīpolu apgriež un arī otru pusi fritē zeltaini brūnu.
    • No eļļas izņemtu sīpolu liek uz papīra dvieļa, lai liekā eļļa notek. 
    • Pasniedz ar krējuma un majonēzes mērci vai citu mērci pēc patikas. Ēd, pa vienai nolaužot sīpola zieda lapiņas un apmērcējot tās mērcē.

     

     

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk