- Zaļos tomātus (bez marinādes) sagriež četrās daļās un sablendē, pievieno halapenjo piparu šķēlītes (labāk pa daļām, lai kontrolētu vēlamo mērces asumu), sablendē.
- Tad pievieno sakapātu svaigo koriandru (ja vēlas zaļāku krāsu, var arī mazliet pētersīļu) un sakapātu sīpolu, visu sablendē kopā, pieber sāli pēc garšas.
- Iegūtā mērce būs garšīga tāpat – tā būs izcils kompanjons zivs, gaļas, olu un kartupeļu ēdieniem. Taču, pievienojot paniņas, lociņus un garšvielas, mērce kļūs maigāka un pavasarīgāka.
- Tātad. Bļodiņā ielej paniņas un iemaisa iegūto mērci zaļo mērci.
- Pagaršo, pieber sāli un piparus, ja vēlas.
- Tad smalki jo smalki sakapā lociņus – ja gadās lielāki loki, tos vispirms labāk pārgriezt uz pusēm arī gareniski. Iemaisa lociņus mērcē, un gatavs!
- Pirms pasniegšanas mērci ieteicams atdzesēt ledusskapī. Ļoti garšīgi ar vārītiem vai apceptiem jaunajiem kartupelīšiem, kā arī grilētu gaļu vai zivīm. Jāatzīst, ka šo mērci var prasīties arī vienkārši padzerties…
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨













































































