Gardums no lieliskās ukraiņu virtuves. Pampuškas ir apaļas rauga mīklas maizītes ar ķiploku un diļļu pārklājumu. Smaržīgas, drusku pikantas un mīkstas, pašas kūst uz mēles! Laba piedeva borščam vai ēdamas tāpat.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
1 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
1/2 glāzes piena
1/2 glāzes ūdens
tējkarote sausā rauga
1 ēdamkarote cukura
1/2 tējkarotes sāls
1 neliela ola
60 g kausēta sviesta
450–500 g miltu
Ķiploku un diļļu pārklājumam
5 ķiploku daiviņas
diļļu saišķītis
sāls
2 ēdamkarotes kausēta sviesta vai eļļas
1 ēdamkarote ūdens
Nelielā trauciņā siltā ūdenī iemaisa raugu un cukuru, uz brīdi noliek, līdz sāk parādīties burbulīši.
Lielā bļodā 400 g izsijātu miltos iemaisa sāli un rauga maisījumu, pievieno siltu pienu, pusi sakulto olu (otru pusi atliek pārsmērēšanai), kausētu sviestu, visu labi sajauc.
Pārējos miltus izsijā uz galda, turpat no bļodas izgāž mīklu, veļ un mīca, pamazām pievienojot miltus pēc vajadzības, līdz izveidojas gluda, elastīga, vidēji stingra mīkla.
Pikā saveltu to liek ar eļļu vai sviestu iesmērētā bļodā, paviļā, lai visa pārklājas, pārsegtu liek siltā vietā uzrūgt.
Kad mīkla apjomā dubultojusies, to saspaida un sadala gabaliņos, veidojot nelielas bumbiņas. No pagatavotās mīklas var izveidot 24–26 bumbiņas – pampuškas.
Tās ar nelielām atstarpēm liek ar taukvielu iesmērētā cepampannā vai uz izklāta cepampapīra.
Kamēr uzkarst krāsns, pārsegtas bumbiņas atstāj nedaudz piebriest, tad, pārsmērētas ar atlikto olas pusi, liek līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī.
Cep apmēram 15 minūtes – zeltaini brūnas.
Izņemtas no krāsns pampuškas vēl siltas pārtecina ar pārklājumu, ko pagatavo, sajaucot saberztas vai smalki sakapātas ķiploka daiviņas ar sakapātām dillēm, sāli, kausētu sviestu vai eļļu un siltu ūdeni.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!