Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 20.08.2023
  • Slinkie čebureki

    Dagnija Zīverte
    Ātrie čebureki
    Foto: Ieva Andersone
    Ātrie čebureki
    Kolosāls triks, kā zibensātrumā pagatavot čeburekus – mīklas vietā izmantojot lavašu! Patiešām garšo gluži kā mīklā ceptie! Svarīgi lavaša plāceņus kārtīgi pamērcēt aukstā ūdenī un pavisam aukstu ūdeni pievienot arī gaļai – izdosies kraukšķīgi čebureki ar super sulīgu pildījumu! Pildījumam var pievienot arī smalki rīvētu sieru.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    40m

     

    • Sīpolus smalki sakapā un ar stampiņu viegli sastampā.
    • Gaļu sajauc ar sīpoliem, pievieno kārtīgu šķipsnu sāls un vēl lielāku šķipsnu piparu.
    • Pievieno ūdeni – ūdens pildījumu padarīs sulīgu un ļaus tam ātri izsutināties.
    • Ūdens daudzums atkarīgs no tā, cik stingra un blīva ir gaļa, – vismaz 100 ml. Vajadzētu iegūt putras konsistences masu. Iemaisa zaļumus.
    • Katru lavaša/tortiljas plāksni apmēram uz 10 sekundēm iemērc vēsā ūdenī. Izņem un vienu pusi pārklāj ar plānu pildījuma kārtiņu.
    • Pārloka un maliņas pēc iespējas cieši aizspiež.
    • Cep uz pannas uz vidēji lielas liesmas dāsnā eļļas daudzumā, no katras puses apmēram minūti – līdz sāni zeltaini brūni. 

     

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk