Koba salātus augstā cieņā tur visā Amerikā (līdzīgi, kā pie mums rasolu, tos var atrast daudzu ēstuvju ēdienkartēs). Taču radīti tie pilnīgi noteikti bija Kalifornijas sirdī – Holivudas restorānā Brown Derby – un nodēvēti par godu restorāna īpašniekam Robertam Kobam. Svaigi dārzeņi, sātīga vistiņa un ola, kraukšķīgais bekons un elegants franču stila vinegrets – šie salāti ir gan veselīgi, gan gardi un sātīgi, tāpēc bieži vien tiek baudīti vieglās kaliforniešu pusdienās.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
30m
Sastāvdaļas:
300 g biezu bekona šķēļu
2 vistas filejas
romiešu salātu galviņa
sauja ķirštomātiņu (apmēram 200 g), sagriezti uz pusēm vai ceturtdaļās (atkarībā no izmēra)
4 olas, cieti vārītas, sagrieztas daiviņās
liels gatavs avokado, sagriezts šķēlēs
120 g laba zilā siera (rokfora vai kāda cita), sadrupināts
lociņi pasniegšanai, sakapāti
Mērcei
neliela šalote, sakapāta
3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
1 ēdamkarote citrona sulas
šķipsna cukura
1 tējkarote Dižonas sinepju
4 ēdamkarotes olīveļļas
šķipsna sāls
šķipsna melno piparu
Bekonu uz pannas no abām pusēm apcep kraukšķīgu. Liek malā uz papīra dvieļa.
Vistas filejas sasāla un sapiparo, liek cepties turpat uz pannas – no katras puses apmēram 6 minūtes. Liek malā atpūsties.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!