Šī mērce ir viens no biežāk sastopamajiem ēdieniem katalāņu galdā. Bieza un bagātīga, tā ir ideāla piedeva gandrīz jebkuram pamatēdieniem vai sāļajām uzkodām. Katalāņi to visbiežāk bauda ar zivīm vai grilētajiem lociņiem calcots, taču šī mērce labi papildinās arī gaļas ēdienus, desiņas, ceptus kartupeļus vai citas saknes. To var pasniegt arī kā dipmērci.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
5m
Kopējais laiks
20m
Sastāvdaļas:
6 vidēji, nogatavojušies tomāti
neliela paprikas pāksts, pārgriezta uz pusēm, sēklas izņemtas
1 ķiploka galva, sadalīta, nomizota
200 g lobītu, apgrauzdētu mandeļu
sāls un melnie pipari
nedaudz sarkanvīna etiķa (vai balzametiķa)
olīveļļa
Grilpannā (vai platā, lēzenā pannā) liek tomātus, papriku, ķiplokus.
Uz vidēji lielas liesmas apgrozot grilē no visām pusēm, ļaujot kārtīgi apbrūnēt (apmēram 15 minūtes).
Liek blenderī, pievieno mandeles, pa šķipsnai sāls un piparu, kā arī pa karotei etiķa un eļļas.
Sablendē viendabīgā masā, pēc garšas papildina vēl ar sāli, pipariem, etiķi vai eļļu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!