- Prosu rupji samaļ vai sablendē rupju maluma miltu konsistencē. To ber uzkarsētā katlā, maisot dažas minūtes grauzdē, līdz sāk smaržot.
- Tad lej klāt karstu buljonu, tikpat daudz ūdens, pieber sāli un apmaisot lēni vāra, līdz polenta uzbriest un sabiezē.
- Pēc vajadzības pielej vēl ūdeni. Kad putra noņemta no uguns, pievieno sviestu un rīvētu sieru, kuļ, līdz tie izkūst un putra kļūst krēmīga.
- Kamēr putra vārās, pannā eļļā apgrozot cep sagrieztus dārzeņus, pievieno timiāna lapiņas, sāli, piparus. Pasniedz ar prosas polentu.
- Tā kā putru pagatavošana prasa diezgan daudz laika un pirms brokastīm parasti tā nav, putras ir iespējams pagatavot jau iepriekš, no rīta tās uzkarsējot. Ja tās pārāk sabriedušas, iemaisa nedaudz karsta ūdens.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨
























































































