Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 27.06.2025
  • PLOVS. Izcila recepte, kas izdodas visiem!

    Santa.lv
    Santa.lv
    Foto: No izdevniecības SIA «Žurnāls Santa» arhīva
    Izmēģinot šo recepti, sapratīsi, ka plova pagatavošana nemaz nav tik sarežģīta. Pēc šīs pārbaudītās receptes plovs izdodas sātīgs un aromātisks! Pagatavošana pusotras stundas laikā.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    1st
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    1st 20m
    Kalorijas (uz 100G)
    260
    7 vērtējumi
    4.29/5

    Plovs lieliska izvēle gan ģimenes vakariņām, gan svētku galdam. Lai pagatavotu izcilu plovu, nepieciešams ne tikai pareizi izvēlēties sastāvdaļas, bet arī ievērot pareizu gatavošanas tehniku. Šeit ir apkopoti ieteikumi, kas palīdzēs pagatavot tiešām gardu un sātīgu plovu. Pārliecinies, ka izmanto labas kvalitātes sastāvdaļas un nekautrējies eksperimentēt ar dažādiem papildinājumiem, lai radītu savu ideālo plovu!

    1. Izvēlies kvalitatīvu gaļu
    Plovam tradicionāli izmanto jēra vai liellopa gaļu, taču arī cūkgaļa var būt labs variants. Svarīgi ir izvēlēties gaļu ar nelielu tauku slāni, kas padara plovu sulīgu un aromātisku. Pirms gatavošanas gaļu ieteicams sagriezt nelielos gabalos, lai tā ātrāk pagatavotos un labāk absorbētu garšas.

    2. Rīsu izvēle
    Rīsi ir plova galvenā sastāvdaļa. Vislabāk izvēlēties gargraudu šķirnes rīsus, piemēram, basmati vai jasmīnu. Šie rīsi saglabā savu formu, kļūst mīksti un nav pārāk lipīgi. Pirms vārīšanas rīsus ieteicams rūpīgi izskalot, lai noņemtu lieko cieti un novērstu rīsu salipšanu.

    3. Garšvielas
    Ļoti svarīgi ir izmantot pareizās garšvielas, lai iegūtu autentisku garšu. Tradicionālās plova garšvielas ir kumīns, kurkuma, ķiploki un sāls. Ja vēlies iegūt īpašu aromātu, var pievienot arī dažas lauru lapas un melnos piparus.

    4. Labs eļļas daudzums
    Eļļa ir svarīgs plova sastāvdaļu elements, kas piešķir ēdienam ne tikai bagātīgu garšu, bet arī padara rīsus mīkstus un gardus. Nevajag taupīt eļļu!

    5. Ļaujiet plovam «atpūsties» pēc gatavošanas
    Kad plovs ir gatavs, ļaujiet tam dažas minūtes «atpūsties», pirms to pasniedzat. Tas palīdz garšām labāk uzsūkties un padara ēdienu vēl garšīgāku.



     

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk