Plovs lieliska izvēle gan ģimenes vakariņām, gan svētku galdam. Lai pagatavotu izcilu plovu, nepieciešams ne tikai pareizi izvēlēties sastāvdaļas, bet arī ievērot pareizu gatavošanas tehniku. Šeit ir apkopoti ieteikumi, kas palīdzēs pagatavot tiešām gardu un sātīgu plovu. Pārliecinies, ka izmanto labas kvalitātes sastāvdaļas un nekautrējies eksperimentēt ar dažādiem papildinājumiem, lai radītu savu ideālo plovu!
1. Izvēlies kvalitatīvu gaļu
Plovam tradicionāli izmanto jēra vai liellopa gaļu, taču arī cūkgaļa var būt labs variants. Svarīgi ir izvēlēties gaļu ar nelielu tauku slāni, kas padara plovu sulīgu un aromātisku. Pirms gatavošanas gaļu ieteicams sagriezt nelielos gabalos, lai tā ātrāk pagatavotos un labāk absorbētu garšas.
2. Rīsu izvēle
Rīsi ir plova galvenā sastāvdaļa. Vislabāk izvēlēties gargraudu šķirnes rīsus, piemēram, basmati vai jasmīnu. Šie rīsi saglabā savu formu, kļūst mīksti un nav pārāk lipīgi. Pirms vārīšanas rīsus ieteicams rūpīgi izskalot, lai noņemtu lieko cieti un novērstu rīsu salipšanu.
3. Garšvielas
Ļoti svarīgi ir izmantot pareizās garšvielas, lai iegūtu autentisku garšu. Tradicionālās plova garšvielas ir kumīns, kurkuma, ķiploki un sāls. Ja vēlies iegūt īpašu aromātu, var pievienot arī dažas lauru lapas un melnos piparus.
4. Labs eļļas daudzums
Eļļa ir svarīgs plova sastāvdaļu elements, kas piešķir ēdienam ne tikai bagātīgu garšu, bet arī padara rīsus mīkstus un gardus. Nevajag taupīt eļļu!
5. Ļaujiet plovam «atpūsties» pēc gatavošanas
Kad plovs ir gatavs, ļaujiet tam dažas minūtes «atpūsties», pirms to pasniedzat. Tas palīdz garšām labāk uzsūkties un padara ēdienu vēl garšīgāku.
PLOVS. Izcila recepte, kas izdodas visiem!
- Sarežģītība
- Vidēja
- Izmaksas
- Vidējas
- Sagatavošanās
- 1st
- Pagatavošana
- 20m
- Kopējais laiks
- 1st 20m
- Kalorijas (uz 100G)
- 260
- 7 vērtējumi
- 4.29/5
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨



















































































