Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumiem pievieno šķipsnu cukura (no kopējā cukura daudzuuma), mazāku šķipsnu sāls (tad labāk putojas) un ar mikseri saputo stingrās putās.
Lielākā katlā uzvāra pienu, no saputotā baltuma ar karoti atdala gabaliņus un liek verdošajā pienā izkarsēt 3–5 minūtes, ar putu karoti apgrozot. Tad baltuma gabaliņus pārceļ sietā, lai notecinās.
Pienu atdzesē līdz 50–60 grādiem, tad pievieno ar atlikušo cukuru un vaniļu saputotus olu dzeltenumus. Karsē, nepārtraukti maisot, līdz mērce nedaudz sabiezē. Nedrīkst uzvārīt, citādi sapārslosies! Tad vaniļas mērci kārtīgi atdzesē (dziestot tā vēl mazliet sabiezēs) un pasniedz ar olbaltuma “saliņām”.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨






























































































