Santa.lv
  • 26.03.2025
  • Kā uztaisīt glītu rīsu tornīti kā restorānā? Viegli un ātri – 3 soļos

    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    Foto: Pexels.com / Cats Coming
    Restorānos rīsus piedevās bieži pasniedz nevis vienkārši uzbērtus uz šķīvja kā ēdnīcās, bet gan glītā apaļā vai cilindra formas tornītī. Kā pavāri to dara, izstāstīja šefpavārs Kaspars Jansons – viņa vārdiem runājot, nepieciešama ir temperatūru starpība un bērnudārznieka iemaņas smilšu kūku cepšanā!
    1. Izvēlies trauciņu, kuram piemīt vēlamā tornīša forma, izskalo to ar ļoti aukstu ūdeni un uzreiz ieber tajā izvārītus un noskalotus, vēl karstus rīsus (vislabāk basmati). Teorētiski rīsus pēc vārīšanas var arī neskalot, bet glītāks tornītis sanāk tieši no skalotiem rīsiem – no neskalotajiem tas pārlieku salīp.
    2. Kārtīgi pieblīvē rīsus un tad ar veiklām, bet uzmanīgām kustībām izgāz rīsu tornīti uz šķīvja. Gatavs!
    3. Rīsu un trauciņa temperatūru starpības iespaidā (un, protams, pateicoties rīsos esošajām līpvielām) tornītis glīti turēsies kopā. Ar noteikumu, ja rīsi būs pareizi izvārīti.

    Vēl labi padomi:

     

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk