Vārot sakņu zupas, saknes pirms likšanas katlā ieteicams apcept. Lieta tāda, ka ilgstošās vārīšanas laikā (kas nepieciešama saknēm) ūdenī nonāk un pamazām izgaro saknēs esošie cukuri, skābes, aromātvielas utt. Turpretī, saknes vispirms apcepot, tajās esošais ūdens izgaro, bet cukuri karamelizējas, un notiek Maijāra reakcija –
tās rezultātā veidojas krietni intensīvāka un sarežģītāka garša un aromāts.
Saknes var cept uz pannas vai katlā, bet var arī cepeškrāsnī. Ja cepsiet krāsnī, bietes, selerijas sakni, pētersīļa sakni ar visu mizu ietin folijā un cep 180 grādos apmēram stundu. Burkānus, pastinakus, sīpolus, ķiplokus rupji sagriež un cep (neietītus) 180 grādos pusstundu.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨

















































































