Īpaši bagātīga, koša, dažādām krāsām un tekstūrām pilna galerta recepte. Šī būs uzkoda, kas svētku galdu padarīs svinīgāku un, protams, garšīgāku!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
5st
2 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
1500 g smags cūkas stilbiņš
2 vistas šķiņķīši bez ādas
1 burkāns
1 pētersīļa sakne + zaļumi
šķēle selerijas saknes
1 neliels sīpols
3 ķiploka daiviņas
pāris timiāna zariņi
1 laurlapa
sāls piparu graudi
smaržīgie pipari
Papildinājumam
mazs brokolis
mazs burkāniņš
nedaudz spinātu lapiņu
sauja dzērveņu
Cūkas stilbiņu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai stilbiņš ir pilnībā pārklāts, uzvāra un pāris minūtes vāra, ļaujot ūdenim pārklāties ar putām.
Tad ūdeni ar putām nolej, stilbiņu noskalo, arī katlu izskalo.
Stilbiņu no jauna pārlej ar 1 1/2 l auksta ūdens, uzvāra, liek klāt burkānu, selerijas saknes šķēli, pētersīļa saknīti ar zaļumiem, sīpolu, 2 ķiploka daiviņas, timiāna zariņus, sāli, pa 8–10 melno piparu graudiņus un smaržīgos piparus.
Katlam uzliek vāku tā, lai ir kur izplūst tvaikam. Uz nelielas uguns pavisam lēni vāra, līdz gaļa ir mīksta un sāk atdalīties no kauliem (aptuveni 4 stundas).
Klāt liek vistas šķiņķīšus, laurlapu, atlikušo ķiploka daiviņu un arī mazu burkāniņu, vāra vēl 20 minūtes.
Katlā liek brokoli, vēl 5 minūtes pakarsē un no uguns noņem.
Brokoli un burkāniņu no katla izņem, ar auksta ūdens strūklu noskalo.
Izņem arī vārīto stilbiņu un vistas šķiņķīšus.
Buljonu nokāš, palikušos biezumus izmet. Buljonu lej atpakaļ tīrā katlā.
Gaļu padzesē, tad sagriež gabaliņos, kārto ar aukstu ūdeni izskalotās bļodiņās, apakšā, gar malām un pa starpām liekot spinātu lapiņas, brokoļa ziedkopas, burkāna ripiņas un dzērvenes.
Buljonam, cik iespējams, noņem nostājušos tauku slānīti, nogaršo un pieber vēl sāli, lai būtu nedaudz sāļāks, nekā vajadzētu, – atdziestot galerts sāļumu zaudē.
Buljonu pārlej gaļai ar piedevām trauciņos, atdzesē, ledusskapī sastindzina. Liekot galdā, no trauciņiem izgāž.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!