Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 03.04.2025
  • Beurre monte – perfekta franču kulinārijas mērce no 2 sastāvdaļām. Ēdiens garšos jaunā līmenī!

    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    Foto: No izdevniecības SIA «Žurnāls Santa» arhīva (publicitātes foto)
    Sviesta emulsijas mērce jeb beurre monte ir vienkārša, klasiska franču pamatmērce un restorānu virtuvju regulārais iemītnieks. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas – sviests un ūdens, taču rezultātā sanāk īsta burvju mērce, kas praktiski jebkuru ēdienu pacels jaunā līmenī.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    10m
    3 vērtējumi
    5/5

    Kā izmantot mērci?

    • Šādu mērci var pārliet tvaicētiem dārzeņiem, zivij, brokastu olām un tamlīdzīgi. Tāpat sviesta emulsijas mērce kalpos kā pamats citu mērču pagatavošanai – pievienojot dažādus garšaugus, ķiploku, sīpolu vai puravu.
    • Mērci var pārliet no pannas izņemtam steikam vai jēra ribiņām, kamēr tās atpūšas.
    • Ar šo mērci var pārslacīt vistas vai tītara cepeti cepšanas laikā.
    • Vēl sviesta emulsiju izmanto, piemēram, maigu dārzeņu blanšēšanai, zivs, garneļu, vēžu, omāru sous vide pagatavošanai.

    Vēl labi padomi:

     

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk