• VIDEO: Rīgā notikušajā atbalsta pasākumā Ukrainai pulcējušies ap 30 000 cilvēku

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    5. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video / LETA
    Sestdien Rīgā notikušajā akcijā, kuras mērķis bija nosodīt Krievijas diktatora Vladimira Putina sākto karu Ukrainā un atbalstīt Ukrainas tautu cīņā par brīvību, pulcējās aptuveni 30 000 cilvēku, liecina pasākuma organizatoru aplēses.

    Par šādu apmeklētāju skaitu centrālajā mītiņa vietā pie Ukrainas vēstniecības pavēstīja organizatoru pārstāve, pasākuma vadītāja un žurnāliste Olga Dragiļeva, kura arī pateicās par sadarbību pasākuma norisē policijai un Rīgas domei.

    Valsts policija aģentūrai LETA atturējās izteikt aplēses par to, cik cilvēku bija ieradušies uz minēto protesta akciju, vien apliecināja, ka tā ir noritējusi bez starpgadījumiem.

    Pašlaik pasākuma oficiālā daļa pie Ukrainas vēstniecības ir noslēgusies un dalībnieki aicināti doties paust savu pozīciju pie Krievijas vēstniecības, kur pēdējā laikā katru dienu notiek protesti.

    Pasākuma centrālais notikums bija atbalsta gājiens no Brīvības pieminekļa līdz Ukrainas vēstniecībai.

    Kā novēroja LETA, ap plkst.11 cilvēki lielā skaitā pulcējās pie Brīvības pieminekļa un skandēja dažādus saukļus, tai skaitā «Brīvību Ukrainai!». Daudzi bija ieradušies gan ar Ukrainas karogiem, gan ziediem, baloniem, plakātiem Ukrainas karoga krāsās, tāpat daļa savā apģērbā izmantojusi karoga dzelteno un zilo krāsu.

    Gājiens uz Ukrainas vēstniecību atbalsta paušanai notika, dalībniekiem ukrainiski skandējot «Slava Ukranai! Varoņiem slava!» un latviski «Putinu uz Hāgu!».

    Pasākumā dalībnieki bija paņēmuši līdzi Latvijas karogus un dažādus plakātus, kuros tostarp iekļauta nu jau leģendārā frāze par to, kurp vajadzētu doties Krievijas karakuģim. Akcijas dalībnieki aicināja turpat doties arī Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

    Mītiņā tika vests arī krātiņš jeb «cietuma kamera», kurā ievietota Putinam līdzīga lelle.

    Pasākuma pirmajā rindā gāja Valsts prezidents Egils Levits, kādreizējais Latvijas Tautas frontes vadītājs Dainis Īvāns, eksprezidents Raimonds Vējonis, mācītājs Juris Cālītis, sabiedrisko organizāciju pārstāvji Andris Gobiņš, Kaspars Zālītis un citi.

    Uz neilgu laiku dalībnieki apstājās pie Krievijas vēstniecības, lai skandētu «Rokas nost no Ukrainas!», bet pēc tam turpināja doties uz Ukrainas vēstniecību, pie kuras uzstādīta skatuve muzikālajiem priekšnesumiem un runām.

    Mūziķi pasākumā atskaņoja Ukrainas himnu un Latvijas himnu.

    Pasākumā kārtību uzraudzīja vairāki policisti, lielākā skaitā arī pie Krievijas vēstniecības.

    Mītiņā tika turēts arī vairāk nekā desmit metrus garš Ukrainas karogs.

    Kā aģentūru LETA iepriekš informēja biedrības «Latvijas pilsoniskā alianse» pārstāvji, gājienā piedalīties aicināts ikviens iedzīvotājs, lai nosodītu Krievijas prezidenta Putina sākto karu Ukrainā un atbalstītu Ukrainas tautas cīņu par savas brīvības un demokrātijas saglabāšanu.

    «Latvijas spēks ir mūsu cilvēki. Mēs esam pierādījuši, ka mums rūp Ukrainā notiekošais, ziedojot naudu, mantas un laiku. Taču šobrīd ne mazāk svarīgi ir būt vienotiem un turpināt paust publisku atbalstu Ukrainas tautai. Atcerēsimies, cik svarīgs šāds atbalsts bija mums pašiem cīņā par neatkarību. Apvienosim savus spēkus, lai atbalsts aizskan līdz Ukrainai un nosodījums – līdz Kremlim!» aicinājumā norādīja viena no pasākuma organizatorēm, «Latvijas pilsoniskās alianses» vadītāja Kristīne Zonberga.

    LETA jau rakstīja, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē