• Krievijas vēstniecība Latvijā turpmāk atradīsies Ukrainas neatkarības ielā

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    4. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Antonijas ielas posmu, uz kura atrodas Krievijas Federācijas vēstniecība Latvijā, Rīgas dome pārdēvēs par Ukrainas neatkarības ielu, aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas domē.

    Par šo vienojušās Rīgas domes koalīciju veidojošie politiskie spēki – «Par/Progesīvie», «Jaunā vienotība», Nacionālā apvienība, Latvijas Reģionu apvienība, «Konservatīvie» un «Latvijas Attīstībai».

    Šāds lēmums pieņemts, lai paustu atbalstu Ukrainas suverenitātei, teritorijas nedalāmībai un virzībai uz Eiropas integrāciju, kā arī izteiktu visstingrāko atbalstu Ukrainas tautas varonīgajai cīņai, pretojoties Krievijas Federācijas īstenotajam iebrukumam.

    Šīs nedēļas vidū līdzīgu lēmumu pieņēma Viļņa, kur Krievijas vēstniecības adrese būs Ukrainas varoņu iela.

    «Esam vienojušies pašlaik bez nosaukuma esošo ielu no Latvju (Latviešu) ielas vēstniecības virzienā nosaukt par Ukrainas varoņu ielu,» paziņoja Lietuvas galvaspilsētas mērs Remiģijs Šimašus, «Krievijas vēstniecība, nomainiet vizītkartes. Ukrainas varoņu iela 2.»

    Kā ziņots, pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles Ukrainā 24.februārī iebruka Krievijas karaspēks, kas tagad apšauda ne tikai militāros objektus, bet arī civilo infrastruktūru un iedzīvotājus. Ukrainas karavīri un iedzīvotāji iebrucējiem sparīgi pretojas.

    Tikmēr Krievijas varasiestādes medijos turpina izplatīt nepatiesu un sagrozītu informāciju, cenšoties attaisnot tās iebrukumu Ukrainā. Lai slēptu no sabiedrības patiesību, Krievijā par viltus ziņām pasludināta jebkura informācija, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

    Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Putina uzspiesto eifēmismu – «specoperācija».

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē