• Jaunumi netiklībā vainotā režisora Cipsta lietā. Viņu sauks pie kriminālatbildības

    Seksuāla vardarbība
    Estere Jansone
    23. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Uldis Cipsts.
    Foto: F64
    Uldis Cipsts.
    Prokuratūra režisoram Uldim Cipstam cēlusi apsūdzību par iespējamu seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu meiteni.

    Pērnā gada jūnijā Cipsta mājā Mežaparkā, kur svinēts seriāla «No naida līdz mīlestībai» filmēšanas posma noslēgums, piedalījusies arī kāda tolaik vēl 17 gadus veca meitene. Viņa filmēšanas procesā bijusi palīdze seriāla asistentei mākslas departamentā, taču likumisku darba attiecību jaunietei nebijis.Trīs dienas pēc ballītes 17 gadus vecā meitene paziņoja, ka piedzīvojusi seksuālu varmācību no režisora puses. Ballītē bijis arī alkohols, ko, kā norādījis pats Cipsts, lietojusi arī meitene. 

    To viņa pēcāk režisoram atklājusi sarakstē. «Es esot D (sargājot jauno sievieti, saukšu viņu tā), gulošu un pilnībā apģērbtu, iepēris ar roku un tad pirms miega noskūpstījis. Viesu un manas ģimenes klātbūtnē. Pirmā ziņa nākamajā dienā no D bija

    «Vai tu atceries, ko mēs iepriekšējā naktī darījām?» vai apmēram tā. Es: «Ko tad mēs darījām?» D: «Tu mani iepēri pa dibenu un nobučoji.»

    Es: «Kā tad! Es tevi iepēru un vēl nobučoju!» Kādu brīdi šī joku sarakste turpinājās, kamēr līdz manis nonāca atklāsme, ka D nemaz nejoko,» tā šos notikumus feisbukā aprakstīja Cipsts. Par viņu saraksti informēti gan Cipsta kolēģi, gan meitenes vecāki. Versijas par notikušo un sarakstē pausto atšķīrās. 

    Pērn policija saistībā ar publiski izskanējušajām ziņām sāka kriminālprocesu, lai izmeklētu lietas apstākļus. Aprīlī policija izmeklēšanu noslēdza un lietu nodeva prokuratūrai.

    Prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka aģentūrai LETA apliecināja, ka

    15.aprīlī pieņemts lēmums par personas saukšanu pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma panta par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgo.

    Patlaban prokuratūra turpina pirmstiesas izmeklēšanu un apsūdzības apstākļus nekomentēja. Prokuratūrā arī apliecināja, ka viņš ar prokuratūru sadarbojas un lieta tiks nosūtīta uz tiesu, bet patlaban nevarot prognozēt, cik ātrā laikā.

    Režisora Cipsta karjera Latvijā apstājās, daudzi vairs negribēja ar viņu sadarboties. Drīz vien Cipsts ar sievu Diānu un bērniem pameta valsti. Viņi pārcēlās uz dzīvi Spānijā. Pārdošanā tika izlikts arī lepnais ģimenes īpašums, kurā Cipsts ar ģimeni bija nodzīvojis vairāk nekā 10 gadus. Tajā risinājušies arī liktenīgās nakts notikumi, pēc kuriem jauniete vērsusies policijā. Šajā īpašumā savulaik filmēts arī Cipsta režisētais TV seriāls «Šķiršanās formula». Pēc aizbraukšanas Cipsts par grezno māju prasīja 1 500 000 eiro. Tagad sludinājums par mājas pārdošanu ir pazudis, bet vietā ik pa laikam parādās citi – nu jau par izīrēšanu.

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē