• Ar labdarības seansu mūziķim Ūdrim pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma «Hekabes jautājums»

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    17. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Aiga Rēdmane
    Ar labdarības seansu kinoteātrī «Splendid Palace» šodien plkst.18 pirmizrādi piedzīvos režisoru Pētera Krilova un Ivetas Budrevičas dokumentālā filma «Hekabes jautājums».

    Kā aģentūru LETA informēja kinolentes producents Uldis Cekulis, dokumentālās filmas galvenie varoņi ir mūziķi Rolands Ūdris un Ilona Balode, sociālā darbiniece Hanuka Lorengela, slimnīcas kapelāne Dana Kalniņa-Zaķe, aktieri Daiga Kažociņa un Kaspars Zvīgulis.

    Seansā tiks nodrošināta iespēja ziedot Ūdra atbalstam. Biļetes uz pirmizrādi nopērkamas kinoteātra «Splendid Palace» kasē un tīmekļvietnē. Daļa no biļešu ieņēmumiem tiks novirzīta ziedojumam.

    Iepazīstinot ar filmas saturu, Cekulis norāda – lai līdzjūtības vai izpratnes vārdā palīdzētu citam cilvēkam, bieži vien ir jāizdara tikai pavisam vienkāršas lietas, kas tomēr izrādās vai tikai šķiet neiedomājami grūtas. Filmas nosaukumā minētā mītiskā Hekabe, kuru savos monologos piesauc Viljama Šekspīra populārākais varonis Hamlets, ir sieviete, par kuru neviens neko nezina, kamēr nepienāk vajadzība iejusties, kas viņiem sāp.

    Krilovs filmu veidojis kopā ar savu studenti Budreviču, kura 2016.gadā absolvēja Latvijas Kultūras akadēmijas Filmu režijas bakalaura programmu. Filmas operators ir Aigars Sērmukšs, komandā ir arī montāžas režisors Armands Začs, komponists Platons Buravickis, skaņu režisors Artis Dukaļskis un skaņu operators Arvīds Ceļmalis, datorgrafikas autors Oskars Lelis, filmas vizuālo tēlu papildina Hanukas Lorengelas zīmējumi un teksti. Filma tapusi studijā «VFS Films», finansējis Nacionālais kino centrs, atbalsta Latvijas Televīzija un «LMT».

    Filmas pirmizrāde tiek organizēta kā īpašais seanss, kurā ar fonda «Līdzskaņa» starpniecību notiks ziedojumu vākšana Ūdra zaļajai oāzei. Fonds «Līdzskaņa» atbalsta mūziķus, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē, bet patlaban dažādu iemeslu dēļ vairs nevar aktīvi darboties mūzikas nozarē. Arī daļa no kinoteātra «Splendid Palace» kasē vai mājaslapā nopirkto pirmizrādes biļešu ieņēmumiem tiks novirzīta ziedojuma mērķim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē