• «Balticom» piedzīvo kiberuzbrukumu: visos televīzijas kanālos pārraida 9. maija parādi

    Krievijas agresija
    Estere Jansone
    9. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter/Dāvis Melnalksnis
    Telekomunikāciju uzņēmums «Balticom» piedzīvojis kiberuzbrukumu, tādēļ vairākos kanālos bija redzamas Krievijas 9. maija svinības. NEPLP apstiprina uzbrukuma esamību.

    Telekomunikāciju uzņēmuma Balticom klientus šodien pārsteigusi 9. maija parādes retranslācija, kuras pārraidīšana Latvijā ir aizliegta. Cilvēki sociālajos tīklos ziņojuši, ka pārslēdzoties no viena kanāla uz otru, redzama parāde no Maskavas.

    Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš skaidro, ka uzņēmums Balticom ir piedzīvojis kiberuzbrukumu un zaudējis kontroli pār televīzijas retranslāciju. Rezultātā visās programmās bija redzama Kremļa rīkotā 9. maija parāde. Patlaban televīzijas pārraidīšana ir atslēgta un notiek apstākļu noskaidrošana.

    Šis īsā laikā ir jau otrais gadījums, kad kiberuzbrukuma rezultātā pie Latvijas skatītājiem nonāk Krievijas propagandas saturs. 17.aprīlī platformā «Tet» ukraiņu kanāla «Freedom» tiešraides laikā 20 minūšu garumā tika atskaņotas Krievijas mākslinieku dziesmas un propagandas klipi. Uzņēmumā «Tet» skaidroja, ka šāds televīzijas kanāla «Freedom» signāls ticis saņems no satelīta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē