FOTO: Ciemos pie Baibas Prindules-Rences un viņas vīra Agra Renča bēniņu stāvā

Parādi savas mājas, un es pateikšu, kas esi tu! Šis teiciens mēdz arī melot, bet tikai ne šoreiz, jo vides stilistes BAIBAS PRINDULES-RENCES un viņas vīra Tele2 mārketinga vadītāja AGRA RENČA jaunās mājas ir ļoti precīzs abu personību spogulis.
Elīza Anete Kaužēna
Foto: Madara Gritāne

Jau trīsstāvu ēkas pēdējā kāpņu laukumiņā zaļo telpaugi. Var redzēt, ka dodamies ciemos pie kāda, kam nav vienaldzīga vide sev apkārt, – kaimiņiem paveicies! Bēniņu stāva dzīvoklī mūs sagaida Baiba, Agris un kaķene Ķempe – īsts mājas labais gariņš, kas savu vārdu ieguvusi par godu tam, ka namā savulaik dzīvojusi dzejniece Mirdza Ķempe ar vīru Ēriku Ādamsonu. 

Dzīvokļa saimnieku dabā ir mainība. Te nevar ieraudzīt iebūvētas mēbeles vai citas pamatīgas, ilgmūžīgas lietas.

Kad, daudzus gadus izdzīvojušies pa īres dzīvokļiem, Agris un Baiba nolēma iegādāties savu īpašumu, ceļš uz to nebija tik gluds, kā gaidīts. Apskatīti ne mazums variantu, bet vienā nav derējusi cena, citā neapmierināja lokācija vai radušies kādi neparedzēti šķēršļi. Atrisinājums ieilgušajiem meklējumiem nāca 2019. gada Ziemassvētkos: ienākot šajā dzīvokli, nešaubīgi bija skaidrs – īstais! Vispirms jau 1930. gadā celtā funkcionālisma stila ēka apbūrusi ar savu atrašanās vietu Indrānu ielā, iespējams, romantiskākajā ieliņā Rīgā, kas pavasaros slīkst ceriņu kupenās. Māja pilnībā tika renovēta 2018. gadā, pirms tam trīsstāvu ēkai izbūvējot arī bēniņu stāvu, kurā tagad ir divi dzīvokļi. Pāris priecājas, ka ir pirmie tā iemītnieki, jo abu vēlme jau sākumā bija jauns mājoklis ar vēl neievalkātu svaigumu un plašumu. Šī vieta uzreiz pievilkusi ar savu gaišumu un iespēju būt virs jumtiem, kur domām un idejām ieskrieties. Arī platība tam ir labvēlīga: no 35 m2 mazā īres varianta pāris pārgājis uz 90 m2 plašu trīsistabu dzīvokli. Pluss vēl balkons – meklējot savu perfekto mājokli, daudzi pēc tāda ilgojas. Pagājušajā gadā gan vēl netika aktīvi izmantots, jo Ķempe bijusi pavisam maza, un bija bail no ziņkārīgās kaķenes neparedzamajām gaitām. Tāpēc līdz šim cītīgākie balkona apdzīvotāji bija zīlītes, kurām te iekārtota barotava. Ķempei ir, ko vērot! 

Jautāju, vai nemulsina lielie logi bez aizkariem un atrašanās kā uz skatuves? Nepavisam, jo iepretim nav citu ēku, tāpēc abi bauda pilsētas mutuļošanu, un kailie logi ļauj nepastarpināti baudīt urbāno skatu uz dzīvīgo pilsētu. Turklāt Baiba atzīst, ka ir cilvēks, kam vitāli nepieciešama gaisma, un šī dzīvokļa milzīgais pluss ir lielo stiklojumu atrašanās dienvidu pusē, kuri telpas izgaismo cauru dienu. Pat vakarā viņa pieklusinātas noskaņas vietā izvēlas sadegt visas iespējamās gaismas, jo tikai tā jūtas pa īstam mājīgi. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē